Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

Fikri Işık yeniden kabinede

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 64. Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni bakanlar kurulunu açıkladı. Fikri Işık, yeniden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu

24 Kasım 2015 Saat: 16:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.765 kez okunmuştur

Fikri Işık yeniden kabinede
Fikri Işık yeniden kabinede

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 64. Hükümeti kurmakla görevlendirdiği Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabine listesini Erdoğan'a sundu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı yeni kabine, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Fikri Işık yeniden görevlendirildi.


17-25 ARALIK'TAN SONRA
17-25 Aralık 2013 tarihinde hükümete yakın isimlere yönelik yapılan operasyonlar sonrası kabinede değişikliğe gidilmişti. Kabine değişikliğinde Nihat Ergün yer almazken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık olmuştu. Sanayi ve Teknoloji'nin patronu olan Işık, Türkiye genelinde ve Kocaeli'de birçok önemli projenin hayata geçmesinde önemli rol sahibi olmuştu.


GEÇİCİ HÜKÜMETTE
Fikri Işık, 7 Haziran seçimlerinin ardından kurulan geçici hükümette de yer almıştı. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında görev yapan geçici hükümette de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Fikri Işık, dün açıklanan yeni kabinede de yerini korudu. 1 Kasım'a doğru gidilen seçim sürecinde de Kocaeli'de en çok çalışan vekil adaylarından biri olan Işık, Ak Parti'nin Kocaeli'de aldığı başarılı sonucun da önemli mimarlarından oldu.


FİKRİ IŞIK KİMDİR?
1965 Gümüşhane doğumlu olan Fikri Işık, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Öğretmenliği Bölümünü bitirdi. İzmit ve İstanbul'da özel okullarda İngilizce ve matematik öğretmenliği yaptı. Gıda sektöründe yönetici olarak çalıştı. 23. ve 24. Dönemlerde Ak Parti'den Kocaeli Milletvekili olarak seçildi. 31 Ocak 2013 tarihinde TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanlığına seçildi. 25 Aralık 2013 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı oldu. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Işık, evli ve 3 çocuk babasıdır.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 2 yorum yapılmıştır
Ahmet Altın 25.11.2015 00:59
İşini çok güzel başarılı usta olarak yapıyor bkn lık sn bknımızın dogal hakkı RABBİM başarılar ver sin
Hüseyin Yılmaz 25.11.2015 00:58
Hayırlı olsun inşallah
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑