Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Sağlık

Erkekler akciğer, kadınlar meme kanserine yakalanıyor

Kandıra’da Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları konulu konferans veren Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, erkeklerin akciğer, kadınların ise meme kanserine daha sık yakalandığını söyledi.

1 Aralık 2015 Saat: 15:07
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.190 kez okunmuştur

Erkekler akciğer, kadınlar meme kanserine yakalanıyor
Erkekler akciğer, kadınlar meme kanserine yakalanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kandıra Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Meme Kanserinde Erken Tanı ve Tedavi Yaklaşımları konulu konferans Kandıra’da gerçekleşti. Turan Güneş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan konuşmacı olarak katılırken, konferansa özellikle kadınların ilgisi yoğun oldu. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Kol, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kocaeli Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Serkan Şenel, Kocaeli Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Fethiye Peker Oruç, Kandıra İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Ali Uğur Kaynakçı, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder, kurum idarecileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİLİNÇLİ DAVRANMAK ÇOK ÖNEMLİ

Programda açılış konuşmasını yapan Başkan Köken, “Bizlerin istediği tek bir şey var, o da vatandaşlarımızın sağlık ve kültür alanlarında kendini yetiştirebilmesidir. Sağlık alanında bilinçli davranıp önlemlerini alabilen ve kaliteli hizmete ulaşarak memnuniyet duymaları en büyük mutluluğumuzdur. Bu sebeple kanser konusunda çok geniş araştırmalar yapmış, yoğun iş temposuna rağmen halkımızı bilinçlendirmek adına programımıza katılan hocamıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

KADINLAR MEME, ERKEKLER AKCİĞER KANSERİNE YAKALANIYOR

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Utkan, erken tanının tedavi sürecindeki önemine vurgu yaparak, Türkiye’de her yıl 100 bin kişinin kanserli nüfusa eklendiğini söyledi. Erkeklerin çoğunlukla akciğer, prostat ve kolorektal kanserine kadınların ise meme, tiroid ve kolorektal kanserine yakalandığını belirten Utkan, dünyada her yıl yaklaşık on milyon yeni kanser olgusunun ortaya çıktığını ifade etti.

ERKEN TANI ÇOK ÖNEMLİ

 Özellikle meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çeken Utkan, “Her 11 dakikada 1 kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Her 3 dakikada 1 kadına yeni meme kanseri tanısı konmaktadır. Kadınlar kendi vücutlarında ellerine kitle geldiğinde doktora başvuruyorlar ancak geç kalınmış oluyor. Çünkü oluşan kitle ancak bir buçuk yıl sonra elle hissedebilir hale geliyor. Bu nedenle özellikle 40 yaş üstü kadınların her yıl mutlaka doktor muayenesine gitmeli, KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Erken Teşhis Merkezi) ünitelerine başvurmaları gerekmektedir” dedi. Merak edilen soruları da yanıtlayan Utkan’a program sonunda Bakan Köken tarafından Kandıra yoğurdu hediye edildi.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Aylin Savran 01.12.2015 23:21
Benim doktorum saygılar hocama allah a emanet saol Varol
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑