Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Emeklilere refah paketi geliyor! Detaylar ortaya çıktı!

Emekliler bir yandan emekli maaş zammı gündemini takip ederken emekliye refah paketinde de ayrıntılar netleşiyor. Sabah’ın haberine göre, emekliye refah paketi üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı öncülüğünde çalışmalar yürütülüyor.

28 Nisan 2024 Saat: 22:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.209 kez okunmuştur

Emekliye refah paketi düzenlemesinin detayları ortaya çıktı
Emeklilere refah paketi geliyor! Detaylar ortaya çıktı!

Emekliler için hazırlanan modelde özel bir kart da bulunuyor. Emeklikart adı verilen bu uygulamada emekliler için yapılacak tüm destekler bu kart vasıtasıyla ödenecek. Karta yüklenecek nakit destekleri emekliler istedikleri yerde harcayabilecek. Kart ile ilgili hazırlıkları Çalışma Bakanlığı ve Aile Bakanlığı birlikte yürütüyor. Kartın yönetimi ise Sosyal Güvenlik Kurumu’nda olacak. Yapılacak indirimler de bu kart vasıtasıyla uygulanacak. Kart ile ilgili çalışmalar halen devam ediyor.

NELERİ İÇERİYOR?

Belediye hizmetleri
Enerji destekleri
Ulaşım destekleri
Finans destekleri
Konut-kira destekleri
Tatil konaklama destekleri
EN DÜŞÜK ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yıllık ya da 6 aylık enflasyona göre zam yapılmasının ardından hem memur emeklileriyle SSK emeklileri arasındaki farkı gidermek hem de artışı yükseltmek için bir refah payının da eklenmesi gündeme gelebilecek. Bu durumda enflasyon artışının üzerine 10-15 puanlık bir refah payı da eklenebilecek.

SEYYANEN DESTEĞİ DE ARTACAK

Bunun yanında Ocak’ta 7 bin 500 TL’den 10 bin TL’ye çıkartılan taban maaşında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Taban maaşa yapılacak artış daha düşük aylığı olan emeklilere yapılan seyyanen desteği de artırmış olacak.

3 FORMÜL MASADA

6 aylık enflasyon formülü
Yıllık enflasyon formülü
Asgari ücret ile eşitleme formülü
TEMMUZ AYI ZAM ORANI

Emekliler ocak ve temmuz aylarında 6 aylık enflasyona göre zam alıyor. Şu anada kadar üç aylık enflasyon belli oldu. Buna göre üç aylık artış yüzde 15 olarak belirlendi. Buna üç veri daha eklenecek. 6 aylık enflasyonun yüzde 25-30 arasında olması bekleniyor. Ancak emeklilerin alım gücünü artırmak için masada bir formül daha bulunuyor. Buda Temmuz zammının yıllık enflasyona göre yapılması. Bu formülün hayata geçirilmesi durumunda emekliyi Temmuz ayında yüzde 35-40 arasında bir zam bekliyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑