Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Emekli sendikaları: Asgari ücret altında emekli maaşı olmamalı

Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Galip Ateş emekli maaşı için asgari ücret olan 17 bin lira altında bir rakamı kabul etmediklerini ifade ederken, Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz ise yüzde 37,57 zam oranının emekliyi açlığa terk etmek olduğunu söyledi.

5 Ocak 2024 Saat: 19:49
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 463 kez okunmuştur

Emekli sendikaları: Asgari ücret altında emekli maaşı olmamalı
Emekli sendikaları: Asgari ücret altında emekli maaşı olmamalı

SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 ayda bir oluşan enflasyon kadar zam alıyor. TÜİK verilene göre son 6 aydaki enflasyonun yüzde 37,57 olması sonucunda işçi ve esnaf emeklilerinin zam oranı bu seviyede kaldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın alternatifli planlar hazırladı. Bu çalışma Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ardından da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Bu çalışma ile maaşı 7 bin 500 liraya tamamlanan emeklilerle ilgili de düzenleme yapılması bekleniyor.

VERİLEN ZAM SADAKA ZAMMI
Tüm Emekliler Sendikası Başkanı Galip Ateş yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 16 milyon emekliden 9 milyon emekli zaten 7 bin 500 lira maaş alırken yapılan bu zam oranı çok olumsuz. Bunun dışında da taban aylık sorunu var. Bu sorunlara rağmen yüzde 37 oranında zam tabiri caizse sadaka zammı. İnsan onuruna yakışır bir ücret istiyoruz. Biz emekli olarak rahat yaşayalım diyerek bu primleri ödedik. Emekliler adeta yok sayılıyor. Asgari ücret altında emekli maaşı olmamalı. Taban aylığı yükseltilmeli.” dedi.

İNSANCA YAŞAYACAK ÜCRET İSTİYORUZ
Birleşik Emekliler Sendikası Kocaeli Temsilcisi İhsan Deniz’in yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Emeklilere verilen zammın bir kıymeti yok çünkü yapılan zam ciddi bir zam değil. 7 bin 500 TL emekli maaşına yüzde 50 zam gelse 11 bin 250 lira yapıyor. Bugün itibariyle en kötü semtlerde bile ev kiraları yaklaşık 15 bin lira. SSK-Bağkur emeklileri ile memur emeklileri arasındaki zam farkı da emekliler arasında bölünme ve kıskançlık oluşturacaktır. Açlık sınırının 16 bin yoksulluk sınırının 47 bin olduğu bir ortamda yapılan bu zam emeklileri açlığa terk etmektir. Emeklilerin insanca yaşayabileceği bir zam talep ediyoruz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑