Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’dan rehberlik semineri

Kandıra Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mefkure Dershanesinin katkılarıyla Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Kandıralı Öğrencilere rehberlik semineri verdi.

1 Haziran 2012 Saat: 19:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.348 kez okunmuştur

Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’dan rehberlik semineri
Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’dan rehberlik semineri
Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Mefkûre Dershaneleri’nin katkısıyla dün Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezinde rehberlik semineri düzenlendi. Eğitimci Yazar Sait Çamlıca tarafından Kandıra Merkez ve Köylerinde eğitim gören 8.sınıf öğrencilerine yönelik “Sınav Stresi” , öğrenci velilerine yönelik “Geleceğimiz Çocuklar” konulu rehberlik semineri verdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız söz alarak öncelikle Eğitimci Yazar Sait Çamlıca’ya ve Mefkure dershanesine katkılarından dolayı teşekkür ederken Eğitimin önemini belirten bir dizi konuşma yaptı.
Eğitimci Yazar Sait Çamlıca öğrencilere yönelik “Sınav Stresi” konulu seminerinde sözlerine şu şekilde başladı. Çamlıca, “Öncelikle Mefkure Dershanelerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. 12 yıldan beri bende öğretmenlik yapıyorum. Ders çalışma aşkı hiçbir çocukta doğuştan meydana gelmez. Çocuğu ders çalışmaya, dersi sevdirmeye yoğunlaştırmak için ders çalışmanın sıkıcıda olsa hayatları ve gelecekleri için önemli olduğunu aşılamak gerekir.
Anne ve Babalar çocukları ders çalışmıyor diye şikayet ediyorlar. Sorun çocuklarımızda ve geçlerimizde değil. Asıl hata onlarla doğu iletişimi kuramama hatasıdır. Bir diğer hata ise çocuklarını bir başka çocuklarla kıyaslamaktır. Önünüzde ki SBS sınavından sonra hepiniz birer yetişkin olmaya adım atacaksınız. Kimse okumak zorunda değil. Ama eminim bu salonda ki herkes iyi yerlere gelmeyi istiyordur. İstediğiniz yere gelmek için ders çalışırken motivasyon gerekli. Çağımızın elektronik eşyalarına fazla bağlı olduğunuzdan ders çalışmaya zaman ayıramıyorsunuz. Teknolojiye bir hakim olmak var birde mahkum. Öğrenmenin temel yolunu kapsayamazsınız başarısız olursunuz. Gelecekte aynı hayatı yapmamak için önünüzde 4 yılınız var iyi değerlendirin” dedi.
Eğitimci Yazar Sait Çamlıca Prof. Dr. Turan Güneş Kültür Merkezini tıka basa dolduran Kandıra Merkez ve Köylerinde eğitim gören öğrencilere kendi yazmış olduğu kitapları imzalayarak tüm öğrencilere dağıttı. Çok sayıda öğrenci bu günü ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirerek program sona erdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑