Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Durmuş: Esnaf ve sanatkarın en büyük derdi yüksek kiralar

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Kadir Durmuş, 2023 yılında açılan esnaf sayısının kapanan esnaf sayısından daha yüksek olduğunu belirterek esnafın en büyük sıkıntısının yüksek kiralar olduğunu söyledi.

16 Şubat 2024 Saat: 01:09
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 372 kez okunmuştur

Durmuş: Esnaf ve sanatkarın en büyük derdi yüksek kiralar
Durmuş: Esnaf ve sanatkarın en büyük derdi yüksek kiralar

Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Kadir Durmuş, esnaflar açısından 2023 yılını değerlendirdi. Durmuş, “Zaten pandemiden çıktıktan sonra ufak bir iyileşme olduğu 2023'te sicil kayıtlarına baktığımız zaman 6 bin 296 yeni kayıt yapılmış 2 bin 900 civarında da işyeri kapatılmış. Bu tabloda 2023’ün iyi geçtiğini görüyoruz yani açılan kapanandan daha fazla” dedi.

ESNAF İÇİN EMEKLİLİK GÜNÜ DÜŞÜRÜLECEK

Aynı zamanda KESK Yönetim Kurulu Üyesi olan Kadir Durmuş, ayda 2 kere Bendevi Palandöken başkanlığında toplandıklarını kaydederek işledikleri konuların başında esnafın emeklilik konusunun geldiğini belirtti. 9 bin iş gününü 7 bin 200’e düşürülmesini Sayın Cumhurbaşkanımız 9 Mayıs'ta deklare etmişti. Esnaf sanatkarımız emeklilikten bölüm bölüm faydalanacak.

ESNAFIN EN BÜYÜK SIKINTISI KİRALAR

Bildiğiniz üzere Kocaeli’miz Marmara’nın, Türkiye’nin mavi boncuğu. Katma değeri yüksek bir ilimiz. Sanayinin başkenti diyebileceğimiz bir il. Kartepe bölgesi de doğa turizminde başkenti olma yolunda ilerliyor. Esnaf sanatkarın en büyük sıkıntısı kiralar. Yakıt, elektrik çok yüksek. Devletimizden Bağ-Kur prim ödemelerini düşürmesini istiyoruz. Borcunuz yoksa 5 bin 900var ise 6 bin 900 lira aylık prim ödemek zorunda kalıyorsunuz. Bu da büyük sıkıntı ve esnafımıza külfet getiriyor.

BÜYÜKAKIN ESNAFIN DOSTU VE AĞABEYİ

Esnaf Buluşmaları programı hakkında da bilgi veren Durmuş, “Gayet güzel gidiyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum. Zaten esnafın abisi, arkadaşı, dostuyla yaptık onu. Bu programlar sayesinde hep birlikte esnafın dertlerini dinliyor, çözüm arayışı içine içerisine giriyoruz” diyerek 31 mart seçimleri sonrasında olası zamlar konusuna açıklık getirdi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑