Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Domaç: Çalışmalarımız zaferle sonuçlandı

Türk Eğitim Sen Kandıra İlçe Temsilcisi Mete Domaç, “Kandıra’nın Zorunlu Hizmet Bölge kapsamına alınması konusunda yaptığımız çalışmalar olumlu bir şekilde tamamlanmak üzere” dedi.

10 Haziran 2013 Saat: 19:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 6.721 kez okunmuştur

Domaç: Çalışmalarımız zaferle sonuçlandı
Domaç: Çalışmalarımız zaferle sonuçlandı
Kandıra ilçesinde yaşanan öğretmen sıkıntılarını dile getiren Türk Eğitim Sen Kandıra İlçe Temsilcisi Mete Domaç 1 No’lu şube binasında basın açıklaması yaptı. Domaç, “Kazanılmış başarıyı yattığı yerden sahiplenme alışkanlığı bulunanlara kapak olması bakımından Kandıra ’daki liselerin Zorunlu Hizmet Bölge kapsamına alınması zaferinin aşama aşama kazanılma öyküsü, gün gün teknik detaylarıyla ve belgeleriyle birlikte aktarmak ve kamuoyu nu doğru bilgilendirmek bağlamında paylaşmak amacıyla burada toplanmış bulunmaktayız” dedi. "SIKINTILARI AKTARDI" Kandıra’da yaşanan öğretmen sıkıntısının nedenlerini vurgulayan Domaç, “Yıllardır Kandıra ’da eğitim-öğretim; öğretmenlerin sirkülasyonu nedeniyle sekteye uğramakta, okullarda yeterli kadrolu öğretmen bulunamamakta, ücretli ve alan dışı öğretmenlerle ve hatta öğretmen olmayan 2 yıllık yüksek okul mezunlarıyla eğitim davası götürülmeye çalışılmaktaydı. Bunun yanında Kandıra ’ya yeni atanan öğretmen stajyerliğini tamamladıktan sonra 3 yılını tamamlayınca Zorunlu Bölge Hizmet yükümlüsü olduğundan Zorunlu Hizmet bölgesindeki illere tayin isteyerek en verimli dönemlerinde Kandıra ’dan ayrılmaktaydı” dedi.
"DÜZENLEMELERİ AKTARDI" Gerçekleşen düzenlemeleri aktaran Domaç, “ 2006 yılında Bakanlığımızın aldığı bir karar ile Kandıra Zorunlu Hizmet Bölgesi kapsamına alındı. Kandıra öğretmen bakımından oldukça rahatlarken bu durum eğitim öğretime de pozitif yönde etki yaptı. Ancak yine bakanlığımız 2010 yılında Kandıra Merkez okullarını Zorunlu Bölge kapsamından çıkarınca yine sıkıntılar başladı. Sıkıntıların artmasıyla merkezde bulunan ilköğretime bağlı okullar yine zorunlu bölge kapsamına alınırken orta öğretim bu kapsamın dışında kaldı. Bu adalet ve eşitlik ilkesine aykırıydı. Ve bu yıl da birçok öğretmen Kandıra ’daki liselerden Zorunlu Bölge yükümlüsü olarak başka yerleşim yerlerine tayin istemek zorunda kalacaklardı” dedi. "GÜN GÜN ANLATTI" Bakanlıktan konu ile ilgili olumlu bir cevap aldıklarını vurgulayan Domaç, “27 Şubat Çarşamba günü sendikamız üyesi Zorunlu Çalışma yükümlüsü arkadaşlarımızın İlçe Temsilciliğimize müracaat etmesi üzerine aynı gün konuyu Kocaeli 1 No’lu Şube yöneticilerimizle paylaştık. Şube yönetimimiz 1 gün sonra yani konuyu resmi yazı ile Kocaeli Valiliğine ve Sendikamız Genel Merkezine bildirdi. Sendika Genel Merkezimiz Millî Eğitim Bakanlığı ile bu konuyu birebir görüşürken eşitsizliğin giderilmesi hususunda resmi yazı ile başvuruda bulundu. Bakanlıktan gelen cevabı yazıda konu üzerinde çalışmalar yapılmaya başlandığı ve durumun düzeltileceği bildirildi” şeklinde konuştu. "YENİ KAZANIM DİLEKLERİ" Bütün bu çalışmalardan sonra 2013 Haziranında yayınlanan Tebliğler Dergisi’nde Kandıra ’da bulunan liselerin de Zorunlu Hizmet Bölge kapsamına alındığı resmen belirlenmiş oldu diyen Domaç, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bu kazanımdan sonra bu yıl zorunlu bölgeye tayin istemek zorunda kalacak öğretmenler ile öğretmen sıkıntısını şimdiden duymaya başlayan lise müdürleri rahat bir nefes aldılar. Üyesinin haklarını korumayı her zaman kendine ilke edinmiş olan Türk Eğitim Sen sayesinde Kandıra ’da eğitim ve eğitimciler büyük bir zafer kazanmış oldu. Kandıra Türk Eğitim Sen Temsilciliği olarak bu zaferin kazanılmasındaki desteklerinden ötürü Şube ve Genel Merkez yöneticilerimize teşekkür ediyor, eğitimciler adına yeni kazanımların devamını diliyoruz”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑