Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Doktor ihmali yüzünden ölümden döndü

Omuz, göğüs, sırt ve kollarına vuran ağrı nedeniyle Kandıra Devlet Hastanesi’nin acil servisine giden Fahrettin Açar, kalp krizi geçirdiğini anlamadığını iddia ettiği pratisyen hekim hakkında dava açtı.

4 Nisan 2013 Saat: 18:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.126 kez okunmuştur

Doktor ihmali yüzünden ölümden döndü
Doktor ihmali yüzünden ölümden döndü
26 Mart’ta omuz, göğüs, sırt ve kollarına vuran ağrı nedeniyle Kandıra Devlet Hastanesi’nin acil servisine giden Fahrettin Açar, kendisiyle ilgilenilmediğini iddia ederek doktor hakkında dava açtı. İddialara göre, şikayetlerini anlatan Açar’ın sadece boğazlarını ve sırtını dinleyen doktor, EKG’sini çekmeden, üst solunum yolu enfeksiyonu ve buna bağlı kas ağrısı teşhisi koyarak, ağrı kesici ve antibiyotikle evine gönderdi.
OĞLU, HAYATINI KURTARDI Şikayetleri devam eden Açar, tekrar Kandıra Devlet Hastanesi’ne giderek, hastane çalışanlarına şikayetini anlatıp hangi bölüme gitmesi gerektiği sordu ve ortopediye yönlendirildi. Burada da anlaşılamayan hastalık yüzünden sağlık memuru olan oğlunu arayan Açar, şikayetlerini anlattı. Oğlu Fırat Açar, kalpten şüphelenerek babasını derhal acile yönlendirdi ve acildeki doktoru arayarak EKG’sinin çekilmesini rica etti. Bunun üzerine EKG ve kalp muayenesi olan Açar’ın 2 damarının tıkanık olduğu ve kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. İYİLEŞİR İYİLEŞMEZ DAVA AÇTI Buradan İzmit Anadolu Sağlık Merkezi’ne başvuran Fahrettin Açar, bir damarının %95 diğerinin ise %100 kapalı olmasının üzerine derhal anjiyo olarak kalbine balon ve stent takıldı. 2 gün yoğun bakımda, 5 gün hastanede takip edilen Açar, iyileşir iyileşmez Kandıra Devlet Hastanesi’ne dava açtı. YAŞADIKLARIM HERKESE DERS OLSUN Kandıra Çakırcaali Köyü Kocabayramlar Köyü’nde yaşayan emekli ve 60 yaşında olan Fahrettin Açar, yaşadıklarının şokunu hala atlatamadığını belirterek; “Benim yaşadıklarım herkese bir ders olsun. Az kalsın hayatımı kaybediyordum. Bu ihmali yapan doktor hakkında dava açtım ve sonuna kadar gideceğim. İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz” dedi.
BAŞHEKİM ÖZÜR DİLEDİ Tuzla Anadolu Sağlık Merkezi’nde sağlık memuru olarak çalışan Fırat Açar, başhekimin hatalarını kabul ettiğini ve özür dilediğini belirterek şu şekilde konuştu; “Babam aradığı zaman hemen aklıma kalp krizi geçirdiği geldi. Bir doktor nasıl anlayamaz, şikayetleri dinlediğinde kalpten nasıl şüphelenmez? Başhekim bizden özür dileyerek, doktorun yeni başladığını ve tecrübesiz olduğunu ifade etti. İNSAN HAYATI UCUZ DEĞİL İnsan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Bir tane tıkanık damar yüzünden hasta kaybediyoruz. Babamın 2 damarı tıkanıkmış. Allah onu bize bağışladı. Şu anda savcılık hukuki sürecini, sağlık bakanlığı da idari sürecini başlattı. Dileğimiz doktorun ceza alması ve insanların hayatıyla bir daha oynamaması. Sessiz kalmayacağız, diğer doktorlar da bu durumdan ders alsınlar.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑