Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Diyanetin hesabına göre emeklinin maaşı 19 gün dayanıyor!

Diyanet'e göre dört kişilik bir aile günde en az 520 liraya doyabilir. Milyonlarca emekli 10 bin TL maaşa alırken bu hesapla aylık yalnızca gıda masrafı için 15 bin 600 TL gerekiyor. Emeklinin maaşı ayın 19'unda tamamen erimiş oluyor.

8 Şubat 2024 Saat: 14:45
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 470 kez okunmuştur

Diyanetin hesabına göre emeklinin maaşı 19 gün dayanıyor!
Diyanetin hesabına göre emeklinin maaşı 19 gün dayanıyor!

Diyanet, 2024 yılı fitre miktarını 130 lira olarak belirlendi. Fitre geçtiğimiz yıl 70 liraydı. Böylelikle bir yılda fitreye TÜİK’in enflasyon hesabının da üzerinde artarak bir kişinin 130 liraya 3 öğün yemek yiyip doyması mümkün değil. Diyanet’e göre dört kişilik bir aile günde en az 520 liraya doyabilir. Dört kişilik ailenin bir ay süreyle karnının doyması için gereken tutar ise 15 bin 600 TL. En düşük emekli maaşı ise 10 bin lira.

EMEKLİ 19 GÜN DOYABİLİR
Fitre bir kişinin günlük gıda ihtiyacı olarak belirleniyor. Diyanet’e göre dört kişilik bir ailenin karnı günlük 520 TL’ye doyabilir. Sadece bir ailenin bir ayda karnının doyması için gereken tutar ise bu hesaba göre 15 bin 600 lira oldu. En düşük emekli maaşı 10 bin lirada kalırken, bir emekli ve 3 kişilik ailesinin doyması için Diyanet hesabına göre 5 bin 600 TL’ye daha ihtiyaç var. Diyanet’in hesabına göre 4 kişilik aile, emekli maaşıyla yalnızca 19 gün karnını doyurabiliyor. Bu ailenin elektrik, su, doğalgaz, kira gibi giderleri ise hesaba dahil değil.

ASGARİ ÜCRETLİ DE ZORDA
2024 yılında asgari ücret de 17 bin 2 TL olarak belirlenmişti. Diyanet’in hesabına göre bir asgari ücretinin aylık gıda ihtiyacını karşıladıktan sonra elinde 1402 TL kalıyor. Bu tutarla da elektrik, su, doğalgaz, kira gibi zorunlu harcamaları karşılamak imkansız.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑