Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Diyanet açıkladı! İlk teravih, ilk sahur

Onbir ayın sultanı Ramazan salı günü başlıyor. İlk teravih yarın gece kılınacak, oruç tutacaklar da ilk sahura yarın gece kalkacak.

12 Nisan 2021 Saat: 05:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.927 kez okunmuştur

Diyanet açıkladı! İlk teravih, ilk sahur
Diyanet açıkladı! İlk teravih, ilk sahur

Diyanet İşleri Başkanlığı, Pandemi döneminde Ramazan hizmetlerinin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin olarak il ve ilçe müftülüklerini bilgilendirdi

Teravih ve vitir bu yıl pandemi kısıtlamaları çerçevesinde geçen yıl olduğu gibi yine evlerde kılınacak. Yarın gece yarısı sahura kalkacaklar, saat 04.47’deki imsak sonrası Ramazanın ilk günü 14 saat 57 dakika oruçlu kalacak ve ilk iftarı salı akşamı saat 19.44’de yapacak.

TERAVİH VE VİTİR EVLERDE

Başkanlıktan yapılan açıklamada, cami ve mescitlerde Ramazan ayı boyunca teravih ve vitir kılınmayacağı, yatsı namazının son sünneti kılındıktan sonra tespih çekileceği daha önce açıklanmıştı. Salgın döneminde toplu iftar yemeklerinin de verilmeyeceği hatırlatıldı. 

Öte yandan sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu gün ve saatlerde vatandaşların yürüme mesafesindeki cami ve mescitlerde cemaate iştirak edip edemeyecekleri konusunda ise “İlgili kurumların alacağı karar doğrultusunda hareket edilecektir” ifadesi kullanıldı. Yani bu konudaki kararların, illerin durumuna göre il hıfzıssıhha kurulu ya da valilikler tarafından açıklanması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑