Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Diyaliz cihazı arttırıldı, hekimi hala atanmadı

Kandıra devlet hastanesinde diyaliz hasta sayısı yazın gelmesi ile birlikte arttı. Hastane idaresi sağlık il müdürlüğünden cihaz talebinde bulundu. Cihaz sayısı 11 den 13 e çıkartıldı. Fakat hala bir diyaliz hekimi atanmadı.

3 Ağustos 2012 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.727 kez okunmuştur

Diyaliz cihazı arttırıldı, hekimi hala atanmadı
Diyaliz cihazı arttırıldı, hekimi hala atanmadı
Kandıra devlet hastanesinde 11 diyaliz cihazı 30-35 kişiye hizmet veriyordu. Yaz ayının gelmesi ile birlikte hasta sayısı 50-55 i buldu. Bunun üzerine diyaliz cihazlarının yetersiz kalması sonucu Kandıra devlet hastanesi baş hekimi Adil Kurban sağlık il müdürlüğünde cihaz artırımı talebinde bulundu. Diyaliz odası yetersiz kalınca eski baş hekimlik odasını bu alana tahsis etti. Hastanede 11 diyaliz cihazı bu şekilde 13 e çıkartıldı. Günde 50-55 hasta kapasitesine ulaşıldı. Bu şekilde Kandıra devlet hastanesinde diyaliz hastaları bir nebzede olsa rahatlamış oldu. Kocaeli devlet hastanesinden görevlendirilen diyaliz hekiminin yanı sıra 6 tanede hemşire görev yapıyor.
Kandıra merkez ve köylerinde 40-45 hasta her gün Kandıra devlet hastanesi diyaliz aracı ile evlerinden alınarak makinalara bağlanıyor. Tedavisinin ardında tekrar hastalar araçlarla evlerine bırakılıyor. Araçlar Kandıra merkez ve köylerinde günlük 200 km yol katlediyor.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑