Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

Diş Hekimi Turan Sarı, 51 yıllık iş yerini kapatıyor

51 yıldır Diş Hekimliği yapan Kandıra’nın eski Belediye Başkanı Turan Sarı, iş yerini kapatma kararı aldı.

26 Aralık 2015 Saat: 09:50
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.918 kez okunmuştur

Diş Hekimi Turan Sarı, 51 yıllık iş yerini kapatıyor
Diş Hekimi Turan Sarı, 51 yıllık iş yerini kapatıyor

Diş Hekimi Sarı “Sağlık Bakanlığı tarafından alınan karar milletin faydasına olmasına karşın bizleri mağdur etmiştir. İstenilenleri kimse karşılayamaz” açıklamasında bulundu. Sağlık Bakanlığı tarafından diş hekimlerinin muayenehanelerine yönelik yılbaşında hayata geçirilecek olan yeni düzenleme sonrasında 51 yıllık Diş Hekimi Turan Sarı iş yerini kapatma kararı aldı. Belediye İş Hanı 4’nci katında diş hekimliği yapan Turan Sarı “Çıkartılan yönetmelik sonrasında sedyenin girebileceği bir asansör olması gerekiyor. 26 metre kara bekleme odası muayene 18 metre kara olması gerektiği belirtildi. Bunu yapmam mümkün değildir” dedi.

İŞ YERLERİ KAPANIYOR
Diş Hekimi Sarı “Panoramik röntgenin olması gerektiği belirtilirken ayrıca koruma alanının olması gerekiyor. Büyük maliyeti vardır. Bay bayan ayrı tuvaleti istenmektedir. 51 senedir bu mesleğin içerisindeyim. İstenilen şartların yerine getirilmesi mümkün değildir. Zemin katta bir yet tutsam 3-5 bin TL kirası vardır. Ödemek mümkün değildir. Benim yaşım 71’dir. Belli bir yaşa gelmiş hekimlerin hepsi muayenehanelerini kapatma durumunda kalmışlardır” açıklamasında bulundu.

YILBAŞI SON
Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik gereği Ekim ayı sonunda uygulama geçileceğini belirten Sarı “Yapılan görüşmelerin sonrasında yılbaşına ertelendi. Bu yönetmelik sonrasında yılbaşından itibaren ülke genelinde binlerce diş hekimi yerlerini kapatacaktır. 3-5 hekim birleşerek poliklinik şeklinde yer açmaktadır. Bu şartları yerine getirmekte çok pahalıdır. Bakıyorsunuz parası olan biri tarafından şartlar yerine getiriliyor. 3-5 diş hekimi kiralıyor. Tüccar zihniyeti” ifadelerini kullandı.

YÜZLERCE İŞ YERİ KAPANACAK
Ortaya konuşan şartları kimsenin yerine getirme şansı yoktur diyen Diş Hekimi Sarı “Bizlerin kazanılmış haklarımız vardır. Zamanında gereken ödemeleri yaparak ruhsat almışız. Bu durumda gidip anayasa mahkemesinde uğraşma durumum yok. Mecburen iş yerimi kapatıyorum. Bulabilirsem bir yerde çalışmaya devam edeceğim. İlimizde de yüzlerce iş yeri kapanacaktır. Bu duruma çare bulunması gerekiyor” dedi.

150 BİN TL MALİYET
Sağlık Bakanlığı tarafından ortaya konulan şartların gerekçesinin olmadığını söyleyen Sarı “Bu şartlara uygun yer açmaya kalktığınız zaman 150 bin TL harcamanız gerekiyor. Bu maliyeti karşılayacak kimse yoktur. 51 senedir bu işin içerisindeyim. Sedyelik bir durum olmamışken neden sedyeli asansör isteniyor. İstenilen şartlar kötü değildir. Milletin faydasınadır. Ancak burada mağdur olan diş hekimleri unutulmamalıdır” şeklinde konuştu.

HAKLARIMIZ KORUNMALI
Bizlerin kazanılmış haklarımız vardır diyen Sarı “Bunun göz önünde bulundurulması gerekiyor. En azından yeni açılacak olan iş yerlerine bu şartlar uygulanabilir. Bu sayede kimse mağdur olmaz. Mevcut işyerlerinde düzenleme yapılabilir. İstenilen kötü değildir. Kazanılmış hakkı olanlara hak tanınması gerekiyor. Bu durumda olanlar ne yapacaklardır. Kocaeli’de 11 tane diş hastanesi vardır. Devlet tarafından ucuz yapılmaktadır. Buda diğer etkenler olmasından ötürü iş yerimi kapacağım” açıklamasında bulundu.

       

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
T.D.K. 27.12.2015 22:38
tencere dibin kara seninki benden KARA metini oku bir öyle yayınla
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑