Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Devlet Hastanesi'nin Temeli Ocak'ta Atılıyor

Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Kurban ile bir araya gelen milletvekili Fikri Işık ve ilçe belediye başkanı Cengiz Kan, Kandıra Devlet Hastanesi’nin yeni binasının temelinin bir kaç hafta içinde atılacağını söyledi

2 Ocak 2012 Saat: 00:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 9.353 kez okunmuştur

Devlet Hastanesi'nin Temeli Ocak'ta Atılıyor
Devlet Hastanesi'nin Temeli Ocak'ta Atılıyor
AKP Kandıra İlçe Başkanı Erdinç Şentük ve Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, önceki gün milletvekili Fikri Işık`ı ağırladı. Işık, Kandıra`da yapılan ve yapılması beklenen projeler hakkında bilgi verdi devam eden çalışmaları inceledi. İl Genel Meclisi üyeleri Haluk Şen, İsmail Akalın, belediye meclis üyeleri Ersin Cici, Erdoğan Günay ve Vedat Yiğitoğlu`nun da katılımıyla Kandıra Devlet Hastanesi, muhtarlar derneği ve ilçe esnafını ziyaret eden Işık, ocak ayının ilk haftası temeli atılacak olan devlet hastanesinin yeni binasının yapılacağı alanı yakından inceledi.
DOKTOR EKSİKLİĞİ Kandıra Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adil Kurban, İl Sağlık Müdürü Hasan Aydınlık, Kocaeli İSU Koordinatörü Mehmet Uzun eşliğinde hastanenin yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Fikri Işık`a devlet hastanesindeki doktor eksikliğinden bahsetti. Kurban, bu konuya derhal el atılmasını isterken, 2 dahiliye uzmanı, 1 çocuk doktoru, 1 radyoloji uzmanı ve 1 anestezi uzmanı talebinde bulundu. Işık, doktor eksikliğiyle bizzat ilgileneceğini belirtti.
HEMŞİRE SAYISI ARTACAK Kandıra Sağlık Meslek Lisesi`nin daha iyi şartlarda eğitim verebilmesi için geçtiğimiz günlerde belediye tarafından Gürgendüzü İlköğretim Okulu`na taşınması kararı alınmıştı. Işık, Gürgendüzü İlköğretim Okulu`nda yapılan çalışmaları inceledi. Işık, hemşire sayısının artacağını söyledi. Cengiz Kan, okulun çevre düzenlemesini belediyenin yapacağını söyleyerek, bahçede gül dikimi de yapılacağını belirtti.
YUVACIK BARAJI`NIN YARISI Nisan ayında temeli atılıp 2013 yılının sonbahar aylarında bitmesi beklenen Namazgah Barajı`nın da bulunduğu yeri görmeye giden Işık, “Kandıra`ya yapılan en önemli proje Namazgah Barajı`dır. Yuvacık Barajı`nın tam yarısı kadar olan Namazgah Barajı, 25 bin metreküp su havzasına sahip olacak. Kandıra`ya ve halkına hayırlı olsun” dedi. Ardından Muhtarlar Derneği`ne de ziyarette bulunan Fikri Işık ve beraberindekiler, muhtarların sorunlarını dinledi.
MAAŞ VE MASRAF EŞİT Kandıra genelinde manda besiciliğinin azaldığını aktaran muhtarlar, manda ırkının melez olmasıyla süt veriminin azaldığını ve bundan dolayı yoğurtların lezzetli olmadığını dile getirdi. Bulgaristan`da muro cinsi mandaların günde 8-10 litre süt verdiğin söyleyen muhtarlar bu ırkın getirilmesi için Işık`tan ricada bulundu. Gündemi meşgul eden milletvekili maaşlarına da değinen Fikri Işık, milletvekili harcamalarının maaşla eşit oranda olduğunu ifade etti.
KÖYLERE FUTBOL SAHASI Fikri Işık ve AKP`lilerin son durağı Kerpe-Kurtyeri Köyü oldu. Burada bulunan vatandaşlar, özellikle orman arazisi gözüken yerlerinin 2B arazisi gösterilmesi, altyapı çalışmalarının gelmeyen yerlere getirilmesi, sel baskınlarının önlenmesi için dere yataklarının ıslahı ve taşkın koruma alanının oluşturulması gibi sorunlarını anlattı. Işık, “Köylere futbol sahası yaptıracağız. Böylece köy çocukları enerjilerini bu alanda atarak deşarj olacaklar” diye konuştu.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑