Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Deli, Kandıra MYO öğrencilerine seminer verdi

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatı üzerinde araştırmalar yapan yazar Ogün Deli, Kandıra MYO öğrencilerine seminer verdi. Yazar, Atatürk’ün liderlik özelliğinin gençler tarafından örnek alınması gerektiğine dikkat çekti.

21 Aralık 2012 Saat: 13:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.455 kez okunmuştur

Deli, Kandıra MYO öğrencilerine seminer verdi
Deli, Kandıra MYO öğrencilerine seminer verdi
Araştırmacı-yazar Ogün Deli, son 10 yılda yaptığı araştırmaları üniversiteli gençlerle paylaştı. Yaklaşık bir saat süren söyleşi sırasında öğrencilerden gelen ilginç sorulara yanıt veren yazar, Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk’ün yaşamı boyunca geliştirdiği politikaların önemini anlattı. Sıradan bir insanın, tamamen yok olmanın eşiğine gelen bir milleti yeniden ayağa kaldırarak, modern bir toplum yaratmasının mümkün olmayacağını ifade eden Deli, böylesi hareketleri ancak ‘dahi’ yaratılışlı liderlerin gerçekleştirebileceğine dikkat çekti.
Atatürk’ün hayatı boyunca demokrasiden yana olduğunu anlatan yazar, “Yaptığım araştırmalarda bu büyük insanın, kararlar alırken mutlaka diğer insanların görüşlerine önem verdiğini gördüm. Kurtuluş Savaşı’nı başlatırken de ilk iş Büyük Millet Meclisi’nin toplanmasını sağlamak olmuştur. Bu davranışlar ve politikalar gençler tarafından örnek alınmalıdır” dedi.
Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç de böylesi önemli bir konuda yüksekokulda öğrencileri aydınlattığı için yazara teşekkür etti. Genç, Cumhuriyet’in bir nimet olduğunu, herkesin onun getirdiği kazanımlara sahip çıkması gerektiğine işaret etti. Genç, Öğr. Gör. Emine Demircili ve seminerin gerçekleştirilmesinde çalışmalar yapan öğrencilerine de teşekkür etti.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑