Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Davutoğlu Kocaeli’de: Bu seçimin telafisi yok

Seçim çalışmaları kapsamında bugün Kocaeli’ye gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 14 Mayıs seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını vurgulayarak, “Cumhuriyetimizin rotasının belirleneceği bir seçim bu seçim. Bu seçimin telafisi yok.

26 Nisan 2023 Saat: 14:05
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 534 kez okunmuştur

Davutoğlu Kocaeli’de: Bu seçimin telafisi yok
Davutoğlu Kocaeli’de: Bu seçimin telafisi yok

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine sayılı günler kala siyasi partilerin seçim çalışmaları son hız devam ediyor. Bu kapsamda bir dizi programa katılmak için Kocaeli'ye gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İzmit Dernekler Yerleşkesinde muhtarlar, STK dernekleri ve basın mensupları ile bir araya geldi.

YOĞUN KATILIMLI PROGRAM
Programa Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Demir, CHP İl SKM Başkanı Nazım Gençtürk, Gelecek Partisi eski İl Başkanı ve CHP Kocaeli milletvekili adayı Serap Çakır, Harun Yıldızlı, Caner Arduç ,Belkıza İlter, Mehmet Ümit Küçükkaya, İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, Saadet Partisi İzmit İlçe Başkanı Murat Karaturp millet ittifakı ilçe yöneticileri katılım sağladı.

“DEMOKRASİ BAYRAMINA HAZIRLANIYORUZ”
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Serap Çakır’ın ardından konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Sanayimizin lokomotif şehri, tüm kesimleriyle Türkiye’mizin güzide şehri, kahramanlığın yaşandığı Kocaeli’deyiz. Çok önemli bir zamanda çok önemli bir mekanda buluştuk. 1 ay içerisinde 3 büyük bayramı yaşayacağız. Biri dini biri milli bayram üzerinde 14 mayısta bir demokrasi bayramına hazırlanıyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde cumhuriyetimizin ikinci rotasının belirlendiği bir seçim yaşayacağız. Bir cumhurbaşkanı gidecek diğeri gelecek şeklinde bir seçim olsaydı telafi edilebilirdi ama bu seçim öyle bir seçim ki demokratik hukuk devletini, temiz siyaseti, hakkı hukuku koruyan millet ittifakını koruyamazsak demokratik devletin yerine çeteleri liyakat yerine akraba kayırıcılığını temel alan bir sistem yerleşecek artık.

“YAN YANA GELDİK”
Biz farklı siyasi çizgimize ve farklı geçmişlerimize dair bir araya geldik. Bu seçim milliyetçilik muhafazakarlık diğer siyasilerin yarışacağı bir seçim değildir. Bütün görüş ayrılıklarımızı bir kenara bırakıp yan yana gelelim dedik. Her seferinde insanlar bizim dağılacağımıza dair hayaller kurdular ama biz iktidar ortaklığı için değil milletin yegane göz bebeği olan demokrasi için bir araya gelerek mücadele vermeye geldik. Korku iklimi ve baskılar vardı, medya ambargoları vardı. Sadece bana saldırmak üzere ortaya çıkmış pelikan çeteleri vardı. Bizim ardımızdan 50’yi aşkın parti kurulma cesareti aldı.

“ÇOCUKLARIMIZA ANLATACAĞIMIZ HİKAYE OLACAK”
Göstereceğimiz gayretle torunlarımıza hangi seviyede olursa olsun eğer başarırsak anlatacağımız bir hikaye olacak. Biz Kocaeli’de farklı siyasi partilerdeydik Türkiye’de farklı siyasi partilerdeydik bir seçim geldi ve irade ortaya koyduk diyeceğiz. Karşımızdakilerin ilkesi yok, hukuki çerçevesi yok. Cami açılışında bizi İslam düşmanı haline getirdiler ve Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracaklar dediler bizim için. Bunu nereden çıkartıyorsunuz Cumhurbaşkanı? Yalan söylemenin en büyük günahlardan biri olduğunu bilmiyor musun sen?

“ÖZGÜRLÜK ALANLARINDA REFORM YAPACAĞIZ”
Kırmızı bültenle aranan birini TRT ekranlarına kim çıkarttı? Madem bizi terör örgütleriyle yan yana olmakla suçluyorsunuz seçimi kazandıktan sonra savcıların hepsini içeriden çıkartacağız ve hesap soracağız. Emperyalistlere bu kadar boyun eğmiş bir Cumhurbaşkanının bize ders vermesi de komik oluyor. Önce özgürlük alanlarında tam bir reform yapacağız. Herkes istediğini yapacak ama kirli siyasetin parçası olanlar hesap verecek. Kendi devletine dezenfektan satan bakandan başlayarak herkes hesabını verecek. Demokratik hukuk devletini egemen kılacağız. Toplumsal gelir adaletini hakim kılacağız. Faizle mücadele ediyorum diyerek devletin bütçe gelirlerinin önemli kısmını faize harcayan bu düzene son vereceğiz. Cumhuriyet tarihinin en faizci lideri Erdoğan’dır.

“KOCAELİ’DE KADINLARI MECLİSTE GÖRMEK İSTERİZ”
Kocaeli Türkiye’nin sanayi şehri. Burada yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Şimdi mülakatı kaldıracağız diyorlar. Bunu seçim vaadi yapmana gerek yok kaldır gitsin. Tutan mı var? Ama yıllarca mülakat yapıldı ve kul hakkı yenildi her yerde. Kocaelililere özel bir mesajım var çok güçlü bir kadroyla halkımızın huzurundayız. Bütün adaylarımız kıymetli fakat Kocaeli’nin çalışan kadınlarının mecliste temsil edilmesi gerekiyor. İlk 4 sırada erkek adaylarımız var. Kadın adaylarımız da mecliste görmek istiyoruz. Onları da yanımıza görmek istiyoruz. İlk başkanlarımız şimdi milletvekili adaylarımız. Bu teşkilata verdiğimiz değeri gösteriyor. Kocaeli’de Serap Hanımın haricinde İstanbul’dan da bir adayımız olacak. Kendisi Kocaelilidir Doğan Demir. Hiç kimse sadece bir ilden sorumlu değil. Özellikle bizim için. Kendi listemizden girme haklarımızdan feragat ettik. Bu önemli bir şeydir. Dolayısıyla hepimiz hep birlikte gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑