Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Genel

ÇYDD Kandıra’dan anlamlı Ankara gezisi

ÇYDD Kandıra Şubesi, Ankara’ya gitti. Sevim Deren önderliğinde Anıtkabir’e giderek mozoleye çelenk bırakan heyet, şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’i de kabri başında andı. Güzel için Ankara’dan bir kavanoz toprak getirildi.

29 Kasım 2015 Saat: 15:48
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 7.834 kez okunmuştur

ÇYDD Kandıra’dan anlamlı Ankara gezisi
ÇYDD Kandıra’dan anlamlı Ankara gezisi

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Kandıra Şubesi her yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir’e giderek Atatürk’ü andı. Anıtkabir’den önce Askeri Şehitliğe ve Kocatepe Camii’ne giden üyeler son olarak da Pempe Köşk ile geziyi tamamlayarak güzel ve anlamlı bir gün geçirdi.

 

İKİ OTOBÜS HAREKET ETTİ

ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren öncülüğünde gerçekleştirilen gezi kapsamında Kandıra’dan iki otobüs hareket etti. Sabah saat 05.30 itibariyle yola çıkan üyeler, saatler 10.00 olduğunda Cebeci Askeri Şehitliğine vardı.

 

ŞEHİT GÜZEL’İNAİLESİ DE VARDI

Geziye katılanlar arasında Tunceli’de şehit olan Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’in annesi Emine Güzel ve babası Yılmaz Güzel de vardı. Cebeci Askeri Şehitliğinde Yavuz Sonat Güzel için okunan duaların ardından Kocatepe Camii’ne geçildi.

 

KOCATEPE’DE MEVLİT OKUTULDU

Kocatepe Camii’nde ise Atatürk ve silah arkadaşları ile şehit Yavuz Sonat Güzel için Kandıra Topluca Beşkeş Cami İmamı Nuri Akboğa tarafından mevlit-i şerif okundu. Okunan mevlit ardından ise öğle namazlarını kılmak isteyen üyeler burada namazlarını kıldı.

 

RANDEVU ALINMIŞTI

Kandıra ÇYDD Şubesi’nin bir sonraki durağı Başkent Öğretmenevi oldu. Burada öğle yemeği yiyen üyeler, Anıtkabir için enerji topladı. Sevim Deren saat 14.00’da çelenk koymak için randevu alındığını belirtti. Zamanında Anıtkabir’de olan Kandıra ÇYDD üyeleri, hızlı adımlarla Aslanlı Yoldan geçti. Kendilerini karşılayan askeri heyet ile birlikte mozoleye doğru ilerlediler.

 

ANIT DEFTERİNE YAZI YAZDI

Bir dakikalık saygı duruşu ardından Sevim Deren, mozoleye Kandıra ÇYDD Şubesi’nin isminin olduğu çelengi bıraktı. Çelenk bırakma merasimi ardından Deren, Misak-ı Milli Kulesi’nde bulunan Anıt Defteri’ne yazı yazdı. Yazısında ‘Atam tekrar geldik. Senin yanına Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’i de gönderdik’ ifadelerine yer verdi.

 

ÜYELERE MÜZEGEZDİRİLDİ

Daha sonra rehber eşliğinde Misak-ı Milli Kulesi’nden itibaren üyelere Kurtuluş Savaşı ve Atatürk Müzesi gezdirilerek anlatıldı. Dikkatle anlatılanları dinleyen üyeler burada oldukça duygulandı. Gezi tamamlandığında ise hep birlikte anı fotoğrafı çektirildi.

 

SON DURAK PEMBE KÖŞK

Kandıra ÇYDD Şubesi’nin son durağı İsmet İnönü’nün evi olan Pembe Köşk oldu. İsmet İnönü ve ailesi yanı sıra Atatürk’ün de anılarının olduğu ve alt katı müzeye dönüştürülen bu evde Kandıralı heyeti, İsmet İnönü’nün kızı Özden Toker karşıladı

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑