Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Eğitim

Çocuklar şiddeti aile içinde öğreniyor

Kandıra MYO’lu öğrenciler, ilçedeki Mehmet

27 Aralık 2012 Saat: 17:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.436 kez okunmuştur

Çocuklar şiddeti aile içinde öğreniyor
Çocuklar şiddeti aile içinde öğreniyor
Psikiyatri Uzmanı Murat Çelebi’nin konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte ailelere, özellikle çocuklara yönelik şiddet kullanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu. Çelebi, ilk eğitim alınan yerin aile olduğunu hatırlatarak çocukların, anne ve babaların davranışlarının taklit ederek başlayan öğrenme sürecinin geleceğe bir temel oluşturduğuna dikkat çekti. Türkiye’de şiddetin aile içinde kendine bir yer bulduğunu belirten Çelebi, şiddet görenin kuvvet bulduğunda bunu bir başkasına uyguladığını kaydetti. Şiddetin de öğrenilen bir davranış biçimi olduğunu anlatan Çelebi, ailelerin zamanla çocuklarıyla iletişim kurmada zorluk çekmeye başladıklarını bu durumda bir uzmandan yardım alınmasının gerekli olduğunu söyledi.
Türkiye’nin büyük sorunu Kandıra MYO Müdürü Doç. Dr. Nevim Genç de konuya ilişkin yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği bu etkinliğin önemli olduğunu söyledi. Genç, “Gün geçmiyor ki medyada aile içi şiddete ilişkin bir haber yayınlanmasın. Bu durum tüm Türkiye’yi olduğu gibi bizleri de derinden üzüyor. Öğrencilerim ve onları bu konuda yönlendiren öğretim görevlisi arkadaşımın yaptığı çalışma umarım faydalı olur. Bunun gibi çalışmaların devam etmesini teşvik edeceğim” şeklinde konuştu.
Aileler memnun kaldı Öğr. Gör. Emine Demircili’nin yönlendirmesiyle gerçekleştirilen etkinlikte Kandıra MYO öğrenciler aktif olarak görev aldı. Katılımcı aileler bu ve benzeri seminerlerin devamını talep ederken, okul müdürü de bu seminerlerin artık ayda bir kez yapılacağını ailelere duyurdu. Aileler seminerden oldukça memnun kaldıklarını söyleyerek bundan sonra yapılacak seminerlere memnuniyetle katılım göstereceklerini ifade ettiler.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑