Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Cinayet zanlısı ilk davada tahliye oldu

Kandıra’nın Elmacık Divanına bağlı Tokaşlar Köyü’nde kendisine saldıran akli dengesi yerinde olmadığı bilinen Adem Erdemir’i av tüfeğiyle öldüren İbrahim Akçan, ilk davasında beraat etti.

13 Haziran 2012 Saat: 00:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 10.032 kez okunmuştur

Cinayet zanlısı ilk davada tahliye oldu
Cinayet zanlısı ilk davada tahliye oldu
Kandıra’nın Elmacık Divanı’na bağlı Tokaşlar Köyü'nde 26 Mart günü meydana gelen olayda psikolojik rahatsızlığı bulunan Adem Erdemir, 71 yaşındaki İbrahim Akçan’a saldırmıştı. Önce ağaç kesme bıçağıyla sonrada sopayla Akçan’a saldıran Erdemir, Akçan’ın yanında bulundurduğu av tüfeği ile öldürülmüştü. Jandarmaya teslim olan İbrahim Akçan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı. Yaşanan olayın ilk duruşmasında karar çıkarken, duruşmaya tutuklu sanık İbrahim Akçan, avukatı Hüseyin Acurman, öldürülen Adem Erdemir’in kardeşi Mustafa Erdemir katıldı.
Saldırdı, kaçmak istedim Savunmasını yapan Akçan “Saat 22.00 sıralarında eve gelmeden traktörün önüne elinde ağaç kesme motoruyla Adem çıktı. Ondan kaçmak isterken traktörün vitesini yükselttim heyecanla traktörü durdurdum. Sesleri duyan komşum kapıya çıkınca elindeki ağaç kesme motoru ile ona da saldırmaya kalktı. Evin önündeki balkonun demirine vurmasıyla motorun dişlileri koptu. Motorun dişlileri kopunca yerde bulduğu sırıkla iki kez boynuma, bir kez de kafama vurdu. Kafama vurduktan sonra kendimi kaybettim yılandan çok korktuğum için yanımda sürekli taşıdığım tüfekle kendimi korumak için rastgele bir el ateş ettim” dedi. Kardeşi de şikayetçi olmadı Davaya tanık olarak katılan İsmail Manay, Ahmet Budak, Sebahattin Akgüneş ve Mehmet Durak dinlendi. Tanıklar ölen Adem Erdemir’in köydeki herkese saldırdığını köy halkının fazlasıyla korktuğunu ifade ederek, “Bir gün birinin başına bu olay gelecekti oda İbrahim’in başına geldi” dediler. Hayatını kaybeden Adem Erdemir’in kardeşi Mustafa Erdemir de sanıktan şikayetçi olmadığını söyledi. Sanığın avukatı Hüseyin Acurman ise müvekkilinin meşru müdafaası nedeniyle olayın meydana geldiğini belirtip tahliyesini talep etti. Tutuklu sanık İbrahim Akçan’ın meşru müdafaa kapsamında olayı işlediğine kanaat göstererek sanığın tahliyesine karar verdi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑