Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Kocaeli

CHP'de gençliğin başkanı belli oldu

CHP İl Gençlik Kolları Örgütü’nün 14. Olağan genel kurulunda mevcut başkan Gökhan Orhan ile Murat Erinç başkanlık için yarıştı. İki adaylı olarak gerçekleştirilen kongre sonucunda yeni başkan Murat Erinç oldu

3 Ocak 2016 Saat: 23:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 4.145 kez okunmuştur

CHP'de gençliğin başkanı belli oldu
CHP'de gençliğin başkanı belli oldu

CHP İl Gençlik Kolları Örgütü’nün14. Olağan kongresi Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Kongrede mevcut başkan Gökhan Orhan ile Murat Erinç, başkan olabilmek adına yarıştı. 300 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede başkanın yanı sıra 20 kişilik il yönetim kurulu ve 11 kişiden oluşan kurultay delegeleri seçildi. 297 delegenin oy kullanma hakkı olduğu kongrede 243 oy kullanıldı. 125 oy alan Murat Erinç yeni başkan olurken, Gökhan Orhan ise 116 oy aldı. 2 oy ise geçersiz sayıldı.

SALONDA BAYRAK YOKTU
CHP İl Gençlik Kolları Örgütü, kongrenin yapılacağı KYÖD’ü çeşitli pankartlarla süsledi. Tesisin sahnesine bir tane Mustafa Kemal Atatürk bayrağı ve bir tane Türk bayrağı asılmıştı. Fakat kongrenin yapılacağı alanda CHP’nin parti bayrağı bulunmuyordu. CHP’li gençler, salona bayrak asmayı unuttu.

GENİŞ KATILIM
CHP İl Gençlik Kolları Örgütü’nün 14. Olağan kongresi saat 13:30 sıralarında başladı. kongreye CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, il yöneticileri, ilçe yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı.

GEBZELİLER ORHAN 
PANKA
RTIYLA GELDİ

CHP Gebze İlçe Gençlik Kolları Örgütü, kongrenin yapıldığı alana mevcut il gençlik kolları başkanı ve başkan adayı Gökhan Orhan’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla çekilmiş fotoğrafının yer aldığı pankartla alana girdi. Ellerinde pankartla salona giren gençler, “Gebze’nin solundan birlik olmaya geldik” diye sloganlar attı. Gebze İlçe Gençlik Kolları, Gökhan Orhan’a açık destek verdi.

BİR PARTİLİ FENALAŞTI
Yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından kongrenin divan başkanlığına eski milletvekili adayı Kemal Nişancı seçildi. Nişancı’nın yardımcılılıklarını ise Merve Aktaş ile Veli Beyaztaş üstlendi. Fakat kongrenin başında talihsiz bir olay yaşadı. Kongrede fenalaşan Çayırova il delegesi Barış Güvenoğlu yere yığıldı. Şekeri düşen Güvenoğlu’na ilk müdahaleyi partililer yaptı. Daha sonra Barış Güvenoğlu, salondan çıkarıldı. 

 

PIRIL PIRIL GENÇLER
Kongrede ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay gerçekleştirdi. Kongrede hiçbir adayın yanında olmadığını ifade eden Sarıbay, “Biz hiçbir adayın yanında değiliz. İkisini de destekliyoruz. Daha önce böyle sıkıntılar yaşandı. Birileri kendi adayını çıkardı seçilemedi sonra sıkıntılar yaşandı. Biz böyle bir duruma düşmeyeceğiz. İki adayımız da pırıl pırıl gençlerdir. Kim kazanırsa kazansın partimiz için çalışacaktır” dedi.

ARKADAŞLIK İLİŞKİSİ
Başkan adaylarından ilk konuşma yapan isim Murat Erinç oldu. Erinç, “Kocaeli gençlik örgütlerimize aday olmadan önce ilçe ziyaretlerimizde teoride öngördüğümüz şey karşımıza çıktı. Yönetici arkadaşlarımız, biz diğer ilçe örgütündeki arkadaşlarımızı tanımıyoruz, bilmiyoruz dediler. Bizde dedik ki yoldaş olabiliriz ama ne yazık ki arkadaş değiliz. Bizim ilk önce bu problemimizi çözmemiz gerekiyor. Bizim yoldaşlıktan önce arkadaşlık ilişkilerimizi kurmamız gerekiyor” diye konuştu.

POLİTİKA ÜRETMEMİZ LAZIM
Sözlerini devam ettiren Erinç, “Bizim bu gençliği yetiştirmemiz gerekiyor. Sadece teoride değil, pratikte de eğitmemiz lazım. Biz bu yüzden stajyer yöneticilik dedik. Özellikle lise çağındaki partililerimiz sahada çalışarak politika üretecekler. Tecrübeli yöneticilerimizle eşleşerek bunları yapacaklar. Bizim politika üretmemiz lazım. Biz bu partinin genç beyinleriyiz ve bunu yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

HER YERE YAYILACAĞIZ
Murat Erinç’in ardından kürsüye diğer başkan adayı Gökhan Orhan geldi. Orhan, “Biz bu yola çıkarken cesaretimizi Deniz Gezmişlerden alıyoruz. Bizim meselemiz yalnızca il gençlik kolları başkanlığı meselesi değil. bizim meselemiz Kocaeli’yi tekrar solun kalesi yapmaktır. Tarlalardan kent meydanlarına, üniversitelerden fabrikalara kadar yayılacağız. Nefer gibi çalışıp, partimiz için alın teri döküp gerçekten emek vereceğiz” dedi.


KİMSEYE HESAP VERMEYECEĞİZ
Sözlerini devam ettiren Orhan, “Biz kimseye hesap vermeyeceğiz. CHP gençliği, hesabını veremeyeceği işe imzasını atmaz. Bizim ilk sözümüz halk, son sözümüz halk şiarıyla yolumuza devam edeceğiz. Bu kongrenin kazananı CHP gençliği olacaktır. Kim kazanırsa kazansın partimiz için çalışmayı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu. başkan adayların konuşmasının ardından seçime geçildi.

Gökhan Orhan’ın Yönetim Listesi
Tugay Adak, Burak Akbulut, Neslihan Merve Aktaş, Duygu Kazan, Ozan arkın, Ali Demir, Hüseyin Dinç, Bahadır Doğan, Rıza Özcan Erden, Dilara Gürbüz, Ufuk İldeniz, Dilek İlhan, Tolga Karanfil, Deniz Kartal, turgay Kılıç, Dilşah Turgut, Aziz Yahşi, Anıl Yüksel


Kurultay Delege Lİstesi
Gökhan Orhan, Ercan Yanıktaş, Deniz Kartal, Aydın Işık, Esener Eşsiz, Dilek Erdoğan, Selçuk Çataltepe, Merve Bulut ve Aybüke Uyanık


Murat Erinç’in Yönetim Listesi
Sancar Ar, Cahide Selin Aydın, Meryem Baran,  Melek Deniz Baş, Didem Bekil, Soner Cındık, Tuğçe Çelenk, Çağdaş Engin, Şafak Eravcı, Aşkın Yunus Erdoğan, Olgu Gencer, Dilşad Hasret Haczeyni, Hüseyin İşeri, İbrahim Kamış, Kübra Öz, Coşkun Sunar, Hasan Ulusoy, Zeki Mertcan Uygur, Okan Yıldız, Berkay Dorukhan Yıldızlı


Kurultay Delege Listesi
Gökhan Avcı, Cahide Selin Aydın, Devrim Bal, Cihan Çakır, Murat Erinç, Dilek Özer, Elif Özkoşar, Deniz Uçak, Murat Uzuner, Berkay Dorukhan Yıldızlı, Güney Yılmaz

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑