Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

CHP: Selden etkilenen çiftçinin zararını giderin

CHP İl Yöneticileri, yoğun yağmur nedeniyle oluşan sel baskınları sonucunda zarar gören çiftçilerin zararlarının ödenmesini istedi

21 Kasım 2023 Saat: 01:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 523 kez okunmuştur

CHP: Selden etkilenen çiftçinin zararını giderin
CHP: Selden etkilenen çiftçinin zararını giderin

CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcıları Pınar Atabay ve Gökhan Keser, ilimizde yaşanan sel baskınları nedeniyle sahada incelemelerde bulunarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: ‘’Yaptığımız incelemeler sonucunda, İzmit ilçesi, Çayırköy mahallesi Hacıoğlu köyünde, 4 çiftçinin üretim yaptığı yaklaşık 20 dönüm alana sahip patlıcan, ıspanak, kıvırcık ve yonca ekili olan tarlaların su altında kaldığı ve ürünlerin zarar gördüğü tespit edildi. Bıçkıdere Göletini besleyen yüksek debili suların, yetersiz köprü ve tıkanmış beton borular nedeniyle taşkına sebep olduğu belirlendi.

ZARARI GİDERİN
Bu incelemelerin yapıldığı sırada benzer sel baskınlarıyla Kandıra’daki çiftçilerimizin de zarara uğradığı tespit edilmiş olup Kandıra, Kartepe ve Körfez ilçeleri de dahil olmak üzere vatandaşlarımız sel baskınından ağır zarar almışlardır. Bu zararların temelinde ise uyarılara rağmen öngörüsüz davranan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi var. Bu ihmalkarlık ve maddi zararlar karşısında CHP Kocaeli İl Başkanlığı olarak, Büyükşehir Belediyesi'ni derhal sorumluluk almaya ve zararın giderilmesine çağırıyoruz.

TEDBİRLERİ ALIN
Benzer felaketlerin önüne geçilebilmesi için yönetim kadrolarının derhal gerekli tedbirleri alması ve şehrimizin korunması zorunludur. Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli örgütleri olarak, İzmit, Kandıra, Kartepe ve Körfez ilçelerimizdeki çiftçilerimize, vatandaşlarımıza bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hiçbir mağdur vatandaşımızı yalnız bırakmayacağız ve bu tür ihmallerin hesabını sormaya devam edeceğiz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑