Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

CHP Kandıra, saha ziyaretlerini sürdürüyor

CHP Kandıra İlçe Örgütü, ilçe merkezi ve mahallelerde ziyaretlerine devam ederek esnafların ve vatandaşların dertlerini dinliyor.

29 Haziran 2021 Saat: 07:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.763 kez okunmuştur

CHP Kandıra, saha ziyaretlerini sürdürüyor
CHP Kandıra, saha ziyaretlerini sürdürüyor
Sedef Alkandurur
Editör
Sedef Alkandurur

CHP Kandıra İlçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Başkan yardımcıları Serkan Açıkgöz, Ahmet Demir, Fikret Özcan, Eyüp Özdemir ve Sedat Çetinkaya ile birlikte mahalle ziyaretlerini sürdürdü. Son olarak Merkez Erikli, Hediyeli, Deliveli, Nasuhlar,

Çalyer, Döngelli, Sucuali, Kırkarmıt ve Ağaçağıl mahallelerini ziyaret eden Eyisabuncular ve yönetimi, yeni üyeler ile bir araya gelerek sohbet etti. Gittikleri her bölgede esnafın ve vatandaşın derdini dinleyen Eyisabuncular ve yönetimi, çözüm önerilerini halka aktardı.

ESNAFIN YANINDA
Esnaf komisyonu ile birlikte ilçe merkezinde esnaf ziyaretlerinde de bulunan Eyisabuncular, pandemi döneminde iş yerleri kapanan esnafın sıkıntılarını dinledi. Ziyaretlerini sosyal medyada paylaşan Eyisabuncular, yaptığı paylaşımda şu açıklamada bulundu; “Pandemi döneminde yaklaşık 4.5 ay kapalı kalan berber, kuaför, bakkal, kahve ve cay ocakları çaresiz durumda. Oyun oynatılan kahveler hala kapalı. Kandıra merkezde kiralar 1000 ile 3000 tl arasında değişirken, verilen 1000’er lira desteğin kiralara yetmesi bile mümkün gözükmüyor. Pandemi döneminde toplamda 34 berber ve 160 kahve ve çay ocağında işşiz kalanların sayısı 200 kişiyi buluyor.

ESNAF, GÜNÜ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR
Çalışana destek yok. Vergi muafiyeti yok. 1000 lira destek alırken kriterlere uygun bulunduğu halde, 3000 lira için başvuruda bulunan aynı esnaf kriterleri karşılamadığı için yardım alamıyor. Esnaf yüksek faizle çektiği kredilerle ayakta kalmaya ve günü kurtarmaya çalıştığını dile getiriyor. Destek alabilen bakkal çok az. Alkollü ürün satanlara destek verilmemiş. Sayısı 110’u bulan sanayi esnafı da pandemiden ağır etkilenmiş durumda. Gene bu dönemde sanayi de ıssız kalan çırak, kalfa sayısı yüksek. Lokantalarında durumu farklı değil. Kapatılan, açılan, paket servis yada gel al sistemiyle çalışmak zorunda kalan esnafta çözümü kredi çekmekte bulmuş. Çift maaşlı bürokratların olduğu ülkede, vergi borcu defalarca silinen şirketlerin olduğu ülkede, büyük marketlerin pandemide kâr ettiği ülkede, küçük esnafın durumu bu ne yazık ki.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑