Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Siyaset

CHP Ekonomi Masası Kocaeli’de kuruldu

CHP Ekonomi Masası’nın Kocaeli buluşmasında konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye, aynı anda iki kriz yaşıyor. Biri ekonomik kriz, diğeri ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi yani tek adam rejimi." dedi

15 Eylül 2022 Saat: 20:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 510 kez okunmuştur

CHP Ekonomi Masası Kocaeli’de kuruldu
CHP Ekonomi Masası Kocaeli’de kuruldu

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın başkanlığında 81 ilde çalışmalarını sürdüren CHP Ekonomi Masası Kocaeli’ye geldi. Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirilen Ekonomi Masası’nın Kocaeli buluşmasında şehrin sanayici ve iş insanları ile bir araya gelen CHP heyeti ülkenin ekonomik sorunlarına dair tespitlerini paylaşarak iş dünyasının sorunlarını dinledi. Heyet, ilçelerdeki organize sanayi bölgeleri ve meslek odalarına gün boyu ziyaretler düzenleyecek. Saat 17.00’de ise Ekonomi Masası, Holiday Inn Gebze’deki iş dünyası ile buluşacak.

YOĞUN KATILIM
Wellborn Luxury Hotel’de gerçekleştirilen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak’ın başkanlığındaki Ekonomi Masası’nın Kocaeli buluşmasına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, PM üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, PM üyesi İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, Uşak Milletvekili Özkan Yalım, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Konya Milletvekili Abdülatif Şener, geçmiş dönem İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, il yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, İl Gençlik Kolları Başkanı Zeki Karakadılar, ilçe başkanları, CHP’nin meclis üyeleri, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul ve oda yöneticileri, KOTO Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz ve KOTO yöneticileri, KOSİAD Başkanı Atalay Kaya, Körfez Ticaret Odasının yöneticileri ile çok sayıda iş insanı katılım sağladı.

“YARIM KALMIŞ PROJELER KENTİ”
Toplantıda ilk olarak konuşan CHP İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, “Ülkemiz ciddi bir ekonomik buhrandan geçiyor. Ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sıkıntılalrla ilgili çözüm reçetesini bugün aktaracağız. Kocaeli, hem sanayi hem de liman kenti. Kocaeli’de 35 liman 14 OSB var. Kocaeli bu anlamda sanayiye doymuş bir yapı. Bir taraftan da sanayi kuruluşlarının ilgi duyduğu bilgi için üniversitelerimiz var. Kocaeli’nin bir diğer özelliği yabancı sermayenin ve büyük ölçekli şirketlerin tercih ettiği bir şehir. Türkiye’nin en büyük 500 firmasının 84’ü Kocaeli’de faaliyet gösteriyor. Kocaeli, sanayinin başkenti olarak görülse de trafik sorunu olan yarım kalmış projeler kenti. Sanayici açısından da ulaşım konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Biz CHP olarak yeni bir vizyon ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

“YATIRIMLAR BU ŞEHRİN SORUNUNU ÇÖZMEZ”
Ardından konuşan CHP PM üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Kocaeli dışarıdan bakıldığında sanayi akıllara geliyor. Geçmişe baktığımızda Kandıra sahilleri ile öne çıkan, bir taraftan da turizmi ile de öne çıkan bir şehirdi Kocaeli. Kocaeli çarpık sanayileşmeden dolayı bu günleri yaşıyor. Yanlış kentleşmeyle birlikte sanayinin merkezi olmuş Kocaeli. Fakat şu an sanayi arsalarıyla en değerli yeri. Bu bölge, katma değeri yüksek sanayiye dönüşmesi gerekiyor. Yeni sanayi alanlarını bu bölge kaldırmaz. Çevremizi temiz tutup gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmamız gerekiyor. Milli gelire en büyük katkıyı sunan şehirler arasında Kocaeli. Kişi başı 45 bin lira vergi ödeniyor. Kocaeli’ye yapılan yatırımlara baktığımız zaman kişi başı yatırım 5 bin lira. Bu yatırımlar bu şehrin sorunlarını çözmez. Özel işletmeli limanlarla birlikte 45 liman var. Bu sebepten balıkçılık da bitmiş Körfez’de. Bu kenti yeniden planlayıp gelecek nesillere doğasıyla, sanayisiyle, limanlarıyla bırakmamız gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE İKİ KRİZ YAŞIYOR”
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak; CHP Kocaeli İl Örgütü’ne, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’a ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e teşekkür ederek başladığı konuşmasına ekonomik verileri değerlendirdiği sunum ile devam etti. Öztırak, sunumunda şu ifadelere yer verdi: “Bugün Kocaeli’deyiz. Kocaeli bizim ziyaret ettiğimiz 42’inci şehir ama 41 kere maşallahı hak ediyor. Genel Başkanımız bu masayı kurun dedikten sonra 61 bin kilometre yol yapmışız. Bu ekonomik buhran içerisinde iş yapmaya çalışan iş insanlarının da sorunları dinleme fırsatı bulduk. Türkiye, aynı anda iki kriz yaşıyor. Biri ekonomik kriz, diğeri ucube Cumhurbaşkanlığı sistemi yani tek adam rejimi.

“BÜYÜME MODELİ TIKANDI”
Ülkede büyüme modeli tıkandı. Yüksek oranda büyüyoruz meselesi artık sürdürülebilir olmaktan çıktı. Bu Cumhurbaşkanlığı sistemi milletimize yaramamıştır. Merkez Bankası kasası boşaltıldı. 128 milyar dolar Merkez Bankası’nın kasasından buharlaşmış. 2018 Temmuz ayından bu yana üç Hazine ve Maliye Bakanı, dört Merkez Bankası Başkanı ve beş TÜİK Başkanı gördük. İşsiliği yüzde 5’e düşüreceğiz demişlerdi yüzde 10’a çıktı. ‘Enflasyon bizim kusurumuz değil dışarıdan geliyor’ diyorlar bizde yüzde 80, dışarıda yüzde 10. Gıda enflasyonu bizde yüzde 95, dışarıda yüzde 10 civarında artıyor. Kendi hatalarının bedeli olarak şu anda 60 milyar TL parayı ödüyorlar.

“YENİ BİR SEÇİM YASASINA İHTİYAÇ VAR”
Güçlendirilmiş demokratik parlamenter siteme geçmeliyiz. Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerekir. Kuvvetler ayrılığının güçlendirilmesi gerekiyor. Yeni bir seçim yasasına ihtiyaç var. Siyasi ahlak yasasını çıkarmalıyız. Türkiye, insanları yetiştiriyor, her ilde üniversite açtık ama yetiştirdiğimiz çocuklar işsiz, OSB’ler de çalıştıracak insanlar arıyor. Burada çok ciddi bir uyumsuzluk var. İşsiz sayısının 700 binden daha fazla arttığını görüyoruz. Tarımda, sağlıkta ve enerjide kendine yeten bir ülke olmak için kamucu politikalar izleyeceğiz” şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑