Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

CHP 4 vekil çıkardı! Hepsi yeni isim

2018 genel seçiminde Kocaeli’de 243 bin 606 oy alan CHP, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy sayısını 333 bin 159’a yükseltti. Bu artış ile CHP Kocaeli örgütleri meclise 4 milletvekili gönderdi.

15 Mayıs 2023 Saat: 12:22
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.131 kez okunmuştur

CHP 4 vekil çıkardı! Hepsi yeni isim
CHP 4 vekil çıkardı! Hepsi yeni isim

CHP’nin Kocaeli’de aldığı oy oranı 2018 genel seçimlerine göre artış gösterdi. 2018 Genel seçimlerinde aldığı 243 bin 606 oy ile 3 milletvekilini meclise sokma başarısı gösteren CHP’nin oy sayısı 333 bin 159’a yükseldi. Bu artış ile birlikte Kocaeli’de 3 olan milletvekili sayısı 4’e yükseldi. Cumhuriyet Halk Partisi, 1987 genel seçimlerinin ardından Kocaeli’den ilk kez 4 milletvekili çıkarma başarısı gösterdi. 1987 seçimlerinde Kocaeli’nin milletvekili sayısı 7 iken 2023 genel seçimlerinde bu sayı 14 olarak göze çarpıyor.

HEPSİ YENİ İSİM
CHP Kocaeli’nin ilk 4 sırasında yer alan isimler Kocaeli’nin yeni milletvekilleri arasında yerini aldı. Bu isimler; Muhip Kanko, Harun Yıldızlı, Hasan Bitmez (SP) ve Nail Çiler’den oluştu. CHP’nin milletvekili olma başarısını 4 isim de ilk kez milletvekili seçilmiş oldu. CHP Kocaeli eski İl Başkanı olan Harun Yıldızlı, 1987 genel seçimlerinde SHP İl Başkanlığı görevi sonrasında milletvekili seçilen Ömer Türkçakal’ın ardından milletvekili seçilmeyi başaran ilk CHP İl Başkanı oldu.

MUHİP KANKO KİMDİR?
1965 Tunceli Hozat doğumlu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu. Kocaeli Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yaptı. 2015’de aday adayı, 2018 seçimlerinde 4.sıra adayı oldu, seçilemedi. Prof. Dr. Muhip Kanko, Evli ve 2 çocuk babası.

Özgür Harun YILDIZLI Kimdir?

1977 İzmit doğumlu. Bilkent Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölümü mezunu. SHP’de Gençlik Kolları Genel Sekreterliği ve Gençlik Meclisi üyeliği yaptı. inşaat sektöründe faaliyetlerini sürdürüyor. Genç Kocaelililer Derneği ve KYÖD üyesi. CHP İl eski Başkanı. Evli ve 2 çocuk babası.

Hasan BİTMEZ Kimdir?

1969 Giresun Alucra doğumlu. Mısır El-Ezher Üniversitesi Usuluddin Fakültesi mezunu. Milli Gençlik Vakfı Başkan Yardımcılığı, Gebze İmam Hatipliler Derneği Başkanlığı yaptı, Refah ve Fazilet Partisi’nde görev aldı. SP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı. Evli ve 1 çocuk babası.

Nail ÇİLER Kimdir?

1959 Muş Malazgirt doğumlu. Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü mezunu. Matematik öğretmeni ve iş insanı. Gebze Ticaret Odası Başkanlığı, Bilişim Vadisi Yönetim Kurulu Üyeliği, görevlerini üstlendi. Evli ve 2 çocuk babası.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑