Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Cedit’te imzalar atıldı: Yeni Cedit işte böyle olacak!

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e göndermede bulunarak, “Bir iş yaptıkları yok. Engel edebiyatı yapıyorlar” dedi

5 Nisan 2021 Saat: 19:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.176 kez okunmuştur

Cedit’te imzalar atıldı: Yeni Cedit işte böyle olacak!
Cedit’te imzalar atıldı: Yeni Cedit işte böyle olacak!

Önceliği daha önce İzmit Belediyesinin anlaştığı ancak paralarını ödeyemediği vatandaşlara veren Büyükşehir Belediyesi Cedit Kentsel Dönüşüm Projesi imza töreni düzenledi. İlk imzalar Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın katılımıyla Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen programla atıldı. Programa Cedit Mahallesi’ndeki hak sahipleri yoğun ilgi gösterdi. Programda 10 hak sahibi aile ile imzalar atıldı.

GENİŞ KATILIM
Programa Başkan Tahir Büyükakın’ın yanı sıra AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, MHP İzmit İlçe Başkanı Ahmet Yalçınöz, Cedit Mahalle Muhtarı Nabi Keskin ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

BÜYÜKŞEHİR DEVREYE GİRDİ
İzmit’te yer alan Cedit Mahallesi riskli alan ilan edilmiş, İzmit Belediyesi çalışmalara başlayamamıştı. 31 Mart seçimlerinin ardından İzmit Belediyesi projeyi maddi yükünden dolayı gerçekleştiremeyeceği için proje askıda kalmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın devreye girmesiyle sorun çözüldü ve kentsel dönüşüm işini bakanlık devraldı.

1105 KONUT YAPILACAK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ortaklığında devam edecek proje için sonunda ihale tarihi de belli oldu. Cedit Mahallesi’nde yapımı yılan hikayesine dönen Cedit Kentsel Dönüşümü için TOKİ düğmeye bastı. 15 Haziran Salı günü saat 14.30’da Ankara’da ihale gerçekleştirilecek. İhale kapsamında 1193 konut, 21 adet iş yeri inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacak. Bölgede yer alan vatandaşlarla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi muhatap olacak.

“İYİKİ VARSIN TAHİR BAŞKAN”
Programın açılış konuşmasını yapan Cedit Mahalle Muhtarı Nabi Keskin, “2015’te çıkan yasada Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüme girdi. Tahir Başkanımız taşın altına kafasını değil adeta vücudunu soktu. Bugün milat oldu. Bugünden sonra gözümüzün yaşını silecek bir başkanımız var. Mahallem ve kendi adıma teşekkür ediyorum. Onurluyum, gururluyum. İyi ki varsını başkanım” dedi.

“BENİ DUYGULANDIRDINIZ”
Muhtar Keskin’in ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, şu ifadeleri kullandı; “Bir belediye başkanı için en büyük hediye hizmet ettiği insanlar tarafından gösterilen teveccühtür. Beni çok duygulandırdınız. Helali hoş olsun, hepinize hayırlı olsun. Boş konuşmuyoruz. Geldiğimizden bu yana 2 yıl oldu. 2 yılın sonunda yeni bir döneme başladık. Bundan sonra Kocaeli şantiyeye dönecek. Bunu önümüzdeki günlerde göreceksiniz. Böyle bir kente hizmet etmek benim için en büyük gurur vesilesidir.

“SÖZLEŞMELERE BAŞLADIK”
Alan ciddi deprem riski taşıyan bir alan. 115 bin metrekarelik bir alan. 1193 tane konut, 21 tane iş yeri var. 1473 tane de hak sahibi bulunuyor. Kat sayısı düştü ve üretilecek konut sayısı azaldı. 1105 konuta düştü sayı. Çevre Bakanımızla yaklaşık 10 konuyu konuşuyoruz. Bunlardan biri de Cedit Mahallesi’ydi. Ankara ile Kocaeli arasında mekik dokuyoruz. Polemikle harcayacak zamanımız yok. Konutların önemli bir kısmı 6 katlı olacak. Sözleşmeleri yapmaya başladık.

“BİR İŞ YAPTIKLARI YOK”
Bir önceki projede 1 artı 1 konutlar vardı. O iptal oldu. Sadece 2 artı 1 ve 3 +1 konular olacak. Laf değil icraat üretiyoruz. Seçimden önce vaat verip, zoru görünce kaçmıyoruz. Elimizi değil gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Kılıçdaroğlu belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor diyor ama bir iş yaptıkları yok. Ağustos böcekleri gibi günlerini gün ediyorlar. Temel atmama törenleri yaparak belediyeyi idare edeceğiz sanıyorlar. Bu makamlar iş yapma yeridir. İşin zorunu görünce meydanı bırakıp giderler.

“3 KİPTAŞ PROJESİ YAPILIR”
Büyükşehir 100 milyon liralık bir yükün altına girdi. Bu rakama KİPTAŞ’ın 3 projesi yapılır. Kimi kandırıyorsunuz siz? Belediyecilik eser üretme işidir. Şapka düştü kel göründü. Önümüzdeki günlerde bunların sapır sapır döküldüğünü ve yeni bir edebiyat ürettiklerini göreceksiniz. Engel edebiyatı yapıyorlar. Ne yapıyoruz onu da söylemiyorlar. Bu proje mi engel? Yapmayıp bırakıp kaçtığınız proje mi engel? Biz yapınca engellemiş mi olduk? Karınca gibi çalışmaya devam edeceğiz.

“SİZİN İKTİDARINIZ BATSIN”
Sizin iktidarınız yerin dibine batsın. Bu milletin evlatları olarak gözümüzü budaktan sakınmayacağız. Ne kadar adamları varsa hepsiyle birlikte gelsinler. Biz sonuna kadar Cumhurbaşkanımızın yanındayız. Cumhur İttifakı sonuna kadar devam edecek. Çok adamları yediler ama bu kez başaramayacaklar. Milletin evlatları onlara liderini yedirtmeyecek. Tüm oyunlarını yerle bir edeceğiz. Tek onay mercii milletin kendisidir. Milletin karşısında duranlar bunun bedelini ödemeye mahkumdurlar. Halep ordaysa arşın burada. Yeni Cedit hayırlı olsun”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑