Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Cami yaptıramadan yaşamını yitirmişti, vasiyeti yerine getiriliyor

Kandıra'nın sevilen isimlerinden Almanya’dan emekli merhum Mehmet Can, vasiyetinde cami yapılmasını istemişti. Merhumun vasiyeti, oğlu ve yakınları tarafından yerine getiriliyor.

26 Ocak 2023 Saat: 02:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 3.727 kez okunmuştur

Cami yaptıramadan yaşamını yitirmişti, vasiyeti yerine getiriliyor
Cami yaptıramadan yaşamını yitirmişti, vasiyeti yerine getiriliyor

Kandıra Çarşı Mahallesi Gurbetçiler Caddesi üzerinde 2 bin metrekare arsa üzerine inşa edilen Çamlık Mehmet Can Camii inşaatı hızla ilerliyor. Kandıra bölgesinin sevilen isimlerinden, Alaybey köyünde yaşamış Almanya’dan emekli hayırsever merhum Mehmet Can, vefatından önce cami yapımı için vasiyette bulunmuş ve inşaat için arazi ile bir miktar bütçe ayırmıştı. Kendisi rahmetli olunca çocukları ve yakınları vasiyetini yerine getirmek için harekete geçti. Kocaeli Büyükşehir ile Kandıra Belediyesi ve hayırseverlerin katkıları ve yeni kurulan cami derneğinin çabalarıyla Çamlık Mehmet Can Camii inşaatı başladı.

ENİŞTEMİZİN İSMİNİ VERDİK
Çamlık Mehmet Can Camii Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Cankurt, “Merhum Mehmet Can eniştemiz vasiyet etmişti. Cami yapımı için yer tahsisi yapmış ve ayrıca bir miktar da bütçe ayırmıştı. Kendisi vefat edince sağolsun çocukları ve yakınları ile Kocaeli Büyükşehir, Kandıra Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla cami inşaatına başladık. Eniştem Mehmet Can'ın ismini camimize verdik. Akabinde Çamlık Mehmet Can Camii ismi altında derneğimizi oluşturduk. Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarını bekliyoruz.” dedi.

Dernek yönetiminde Dilaver Dinç, İsmail Can, Ünal Cankurt, Fikri Varol, Metin Ünal, Sabahattin Yaşar ve İsmail Aşut bulunurken caminin 450 kişilik olacağı ve 3 kattan oluşacağı belirtildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑