Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükşehir Belediyesi'nden alternatif enerji üretimi

Büyükşehir Belediyesi alternatif enerji kaynakları konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Rüzgar ve güneş enerjisi ile çöpten elektrik üreten Büyükşehir, yakında ...

11 Mayıs 2009 Saat: 03:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.817 kez okunmuştur

Büyükşehir Belediyesi'nden alternatif enerji üretimi
Büyükşehir Belediyesi'nden alternatif enerji üretimi

Büyükşehir Belediyesi alternatif enerji kaynakları konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor. Rüzgar ve güneş enerjisi ile çöpten elektrik üreten Büyükşehir, yakında bitkisel ve hayvansal atıklardan da enerji üretecek

 

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi çağın büyük ihtiyacı olan enerjinin alternatif yollardan üretilmesi için çalışma başlattı. İZAYDAŞ’ta çöpten elektrik enerjisi üreten sistemde yaptığı iyileştirme çalışmalarıyla işe başlayan Büyükşehir Belediyesi, Gebze Gaziler Dağı ve İZAYDAŞ fabrika alanı içine kurulan iki tribünle rüzgar enerjisinden de elektrik üretmeyi başardı. En kötü şartlarda bile yüzde 30 verimlilikle çalışan Gebze Gaziler Dağı’ndaki santral, aylık 40 bin KW elektrik üretiyor.

 

RÜZGAR VE GÜNEŞ ENERJİSİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Erkan Ayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Özellikle Kandıra rüzgar ve elektrik enerjisi üretmede potansiyel bir ilçemiz. Bu bölgemiz rüzgar enerjisi üreten Çeşme Alçatı’dan farklı değil. Bu enerji kırsalda da elektrik enerjisinin gelişmesini sağlar” bilgilerini verdi. Enerji üretmede alternatifleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi, Doğu Kışla Parkı’nın aydınlatılmasında bu kez güneş enerjisini kullanarak Türkiye’de bir ilke imza attı. Parkın aydınlatılması için futbol tribünlerinin üzerine güneş enerjisi panelleri konuldu.

 

BİYOGAZ VE ÇÖP ENERJİSİ

Bu arada Büyükşehir'in alternatif enerji üretimi konusunda yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha eklemeye hazırlandığı kaydedildi. TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi ile geçtiğimiz günlerde masaya oturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez hayvansal ve tarımsal atıklardan elde edilen biyogazdan elektrik üretimi sağlayacak. Büyükşehir’e araştırma ve uygulama projesi kapsamında 2009 yılına kadar bitirilecek olan çalışmada Kocaeli, Akdeniz, Ege ve Süleyman Demirel üniversiteleri de destek veriyor. 1997 yılında faaliyete geçen çöpten enerji üretme sisteminde ise Büyükşehir Belediyesi’nin 4 yılda yaptığı atılımlarla büyük mesafe kat edildi. Bu sistem, atıkların yakılması sonucu çıkan enerjiden buhar tribünlerinin desteğiyle elektrik üretiyor.



Kaynak: www.sanalturizm.net
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑