Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın, köpeklerle ilgili konuştu: “Uzaklaştırmaya kanun da müsaade etmiyor”

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde İYİ Parti’nin sokak hayvanları konusunda verdiği önerge hakkında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın “Sürü davranışı sergilemelerini engelleyecek tedbir lazım” dedi.

17 Eylül 2021 Saat: 22:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.099 kez okunmuştur

Büyükakın, köpeklerle ilgili konuştu: “Uzaklaştırmaya kanun da müsaade etmiyor”
Büyükakın, köpeklerle ilgili konuştu: “Uzaklaştırmaya kanun da müsaade etmiyor”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında İYİ Parti sokak hayvanlarıyla ilgili önerge verdi. Önerge hakkında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, sürü davranışının olduğunu belirtti. İYİ Parti Meclis ütesi Nurettin Bulut, “Bazı belediyeler diğerlerinin sınırlarına attı. Sorumluluklar alt belediyelere yüklenmiş” dedi.

“İLÇE BELEDİYELER SAHİPLENDİRME OFİSLERİ KURABİLİR”
Başkan Büyükakın, “Sanmıyorum, deniliyor ama yapılmıyordur. Uzaklaştırmaya kanun da müsaade etmiyor. Sürü davranışı sergilemelerini engelleyecek tedbir lazım. Sadece agresif olanları barınağa götürmeye müsaade ediyor kanun. SEKA’da ben de gördüm, orada bir sürü davranışı var. O bölgede belli sayıda köpeğin de kalması gerekli. Koruma dernekleriyle işbirliği halinde gidilmesinde fayda var. Sürece dahil etmezseniz yaptığınızdan kuşku duyabiliyorlar, bu da anlaşılabilir bir şey. İlçe belediyeler sahiplendirme ofisleri kurabilir” dedi.

MİA PROJESİ SORULDU
Meclis toplantısında MİA projesi ile ilgili önerge veren CHP Grup Başkanvekili Engin Taşdemir, “MİA Projesi’yle vatandaşlar başvurup ruhsat alma kısmına girdiler. O güzergahta inanılmaz bir durum oluşuyor. Nüfus artışı da gelecek. Onunla ilgili ileriye yönelik bir çalışma var mı?” dedi. Başkan Büyükakın, “Orada bizi bekleten birkaç problem var. İnterteks'i içine alan 50 yıllık dava var. Maalesef idaremizin aleyhine sonuçlandı. 118 milyon lira, anlaşarak 100 milyon lira ödeme şeklinde anlaşmamızı yaptık. Ödedikten sonra tapuların üzerindeki şerhler kalkacak” dedi.

“KAPSAMLI PROJE YAPALIM”
Konuşmasının devamında Büyükakın, “Mülkiyet problemleri de çözüldükten sonra MİA Projesi’nin bir bütün olarak ele alınması lazım. Küçük sanayi sitesinin rızasının olmayacağı, onların içinde bulunmak istemediği bir çalışmanın yapılmasını doğru bulmuyorum. Önce onların nereye taşınacağı konusunda bir karar verilmesi ve yerlerinin yapılması, sonrasında MİA alanına bir çözüm getirilmesi lazım. MİA alanında imar problemlerini var olduğu haliyle çözelim sonra da herkesin rızasının olacağı genel kapsamlı bir proje yapalım” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR NE KADAR DEDİYSE KABUL ETTİK”
Meclis toplantısında söz alan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Büyükşehir toplantısında Cumhuriyet Parkı'nı istediklerini ifade ederek “Cumhuriyet Parkı ve Kültür Tepesi ile yıllardır İzmit Belediyesi ilgileniyordu. Bu tahsislerin yenilenme zamanı geldi. Sizin de talimatınızla bize bir talep geldi. Bu mahsupları takasları halledelim, sonra da tahsisleri yenileriz dendi. Genel Sekreter Yardımcısı Göçmen Mengüç’le bunları görüştük. O mahsuplar da hazırlandı. Büyükşehir nereye ne değer biçtiyse mahsupları hallettik. Büyükşehir ne kadar dediyse kabul ettik. Biz de siz de bu sözleri tutarsınız diye kabul ettik.

“BİZE CİDDİ SÖZLER VERİLDİ”
Tahsislerin yenileneceğini düşünerek Cumhuriyet Parkı için bir proje çalıştık. Bu tahsislerin ne zaman yenileneceğini sorduk. Mahsuplar halledildikten sonra yenileneceği bize Göçmen Mengüç tarafından söylendi. Hem sözlü hem de resmi yazışma şeklinde tüm görüşmeleri gerçekleştirdik. Bize ciddi sözler verildi. Vatandaşın kullanacağı şekilde Cumhuriyet Parkı için proje hazırladık. Şimdi basından Cumhuriyet Parkı'nın tahsis edilmeyeceğini okuduk. Mahsuplarımızı da yaptık. Bu alanlardan biri Cumhuriyet Parkı'nın içindeki 6 parsel. Bunu da tahsis yapılacak diye yaptık. Ben bize verilen sözlerin tutulmasını rica ediyorum. Bizim talebimizi size tekrar söylüyorum. Bu anlaşmalar bozulmadan aynen devam etmeli. Geçmiş dönemdeki uygulamanın devamını istiyoruz. Cumhuriyet Parkı'nın İzmit Belediyesi'ne bırakılmasını rica ediyoruz” dedi. Başkan Büyükakın ise teşekkür etti.

DİLOVASI’NIN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK
Dilovası’nın otopark sıkıntısını çözmek için Büyükşehir Belediyesi önemli bir adım atıldı. TOKİ’ye ait olan ve TOKİ tarafından satışa çıkartılan biri 2 milyon 391 bin 440 lira, ikincisi ise 2 milyon 408 bin 947 lira değerinde olan iki arsayı Büyükşehir Belediyesi satın alacak. Meclise gelen karar oy birliği ile geçti. Büyükşehir her iki yeri otopark amacı ile aldı.

İZMİT’İN SULAK ALANI KÜÇÜLÜYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında sulak alan olarak ilan edilen ve Milli Parkların denetimine geçen İzmit Körfezi’nin güneydoğu bölümündeki alanın küçültülmesi meclis gündemine geldi. CHP, MİA alanında kalan yaklaşık 300 dönüm sulak alanın bu karar ile imara açılabileceğini söyleyerek karara itiraz etti. Madde oy çokluğu ile kabul edildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑