Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Büyükakın, Kocaeli Ansiklopedisi’nin içinde Kocaeli'ye dair her şey var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kültür, Sanat ve Turizm Sezonunu Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Ansiklopedisi’nin tanıtımı yapıldı.

29 Eylül 2023 Saat: 08:23
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 457 kez okunmuştur

Büyükakın, Kocaeli Ansiklopedisi’nin içinde Kocaeliye dair her şey var
Büyükakın, Kocaeli Ansiklopedisi’nin içinde Kocaeli'ye dair her şey var

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kültür, Sanat ve Turizm Sezonunu Kocaeli Kongre Merkezi’nde Kocaeli Ansiklopedisi’nin tanıtımı ile başladı. Saat 19:00 ile başlayan etkinlikte misafirler verilen kokteyl eşliğinde Kocaeli Ansiklopedi’yi incelediler. Saat 20:00’da başlayan Kocaeli Büyükşehir Tiyatroları Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı’nı sahne sunumu gerçekleşti. Açılış programında konuşan Tahir Büyükakın, “Şehrin birçok alanında kurumsal yapımızı da güçlendirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gencinden kadınına, yaşlısından engellisine, tarihinden kültürüne hiçbir alanı eksik bırakmadan kurumsal bir çerçeve oluşturarak şehrin hafızası olacak yapılar oluşturuyoruz.” dedi.

230 YAZARLA ÇALIŞTIK
Kocaeli Ansiklopedi’sini düzenleyen Sakarya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Haluk Selvi açılış konuşmasını yaptı. Selvi, “Kocaeli Vilayeti sosyal yapısı itibariyle tarihten bu yana büyük medeniyet merkezi olmuştur. Bilge şehir Kocaeli vurgusu ile Tahir Büyükakın ile başladığımız yolculuğumuzun bugün önemli bir aşamasını gerçekleştirdik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile hayata geçirilen bu vurgu akademisyenlerimizin katkısı ile ülkemize kazandırıldı. Ansiklopedi çalışmalarına 3 yıl önce başladık. Ülkemizin en önemli editörlerini bir araya getirdik. Hayatını bu şehre veren insanlar ansiklopedi düzenleme kurulunda yer aldı. 1770 maddede 230 yazarla çalıştık. Tahir Büyükakın’ın desteği olmasaydı bu çalışmayı hayata geçiremezdik.” ifadelerinde bulundu.

ŞEHRİN HAFIZASINA YENİ SAYFALAR EKLENİYOR
Haluk Selvi ardından sahneye çıkan Tahir Büyükakın, şu şekilde konuştu: “Bir kültür maliyetinin açılışında salonun tamamı ile dolu olması benim ve şehrin geleceği açısından inanılmaz bir gurur meselesi. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugün şehriminiz hafızasına yeni sayfalar ekleniyor. Şehrimizin kültürünü tarihini sanatını bu şehre damga vurmuş önemli isimlerini, bu şehrin önemli simgelerinin sembollerini bu şehrin hatıralarını hafızasını bu şehre dair bize dair her şeyi içine almaya çalışan eksikleri ile kusurları beraber ile ama iyi niyetle ilk adım olarak şehrin ansiklopedisi ile kültür sanat turizm açılışını yapmak ayrı bir gurur meselesi.

KOCAELİ’YE DAİR HER ŞEY VAR
Öncelikle emeği geçen değerli hocalarımızı çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ansiklopedinin içinde her şey var. Karamürsel’in sepeti de var, Kandıra’nın yoğurdu da. Türkülerimizde var, şehrimize mahal olmuş sanatçılarımızda var. Selim Sırrı Paşa Konağı’da var, Çoban Mustafa Paşa Külliyesi ’de var. Şehre dair, bu şehrin hatırlarına dair olması gereken her şey var. Şehrin Kültür yaşamı, hayatı açışından inanılmaz bir imkân. İnanılmaz bir köşe taşı. Belki de en büyük katkıyı Kocaali’ye, şuuruna ait olmaya yapılacak katkı açısından değerlendirmek lazım.

ŞEHRE MARKA ÇALIŞMALARI YAPTIK
Değerli Haluk Hocam şimdiye kadar birçok çalışmayı birlikte yürüttüğümüz zamanında bende bir akademisyen iken yol arkadaşlığı yaptığımız çok kıymetli bir hocamız. Bu şehrimize şehrin akademisyenleri ile beraber çok güzel eserler kazandırdılar. Hikâye 2014’e kadar gidiyor. O zaman genel sekreter yardımcısı idim. O zamanlar şehrin marka çalışması ile ilgili bir şeyler yapalım dedik. Biliyorsunuz, dünyada ülkelerin yarışının yanında şehirlerin yarışı da başladı. Şehirler kendi markalarını oluşturmaya şehir markalarının çalışmalarını yapmaya başladık. O zaman şehrin marka çalışması yapalım dedik.

SEZAİ KARAKOÇ SEMPOZYUMU DÜZENLİYORUZ
2021 yılında kaybettiğimiz kutup yıldızımız olan Sezai Karakoç’un Türk kültür dünyasına yaptığı katkılara bir borç olarak ‘Uluslararası Sezai Karakoç Kültür Sempozyumu’ düzenliyoruz. Kasım ayında yine Kocaeli’de ve yakın illerdeki dostlarımızla Sezai Karakoç’u buluşturmuş olacağız. Şehrin kültür hayatına katkı vereceğini düşündüğüm Manav kültürünün yaşatılması açısından, ‘Yerel Kültür Müzesi’nin’ de açılışını da yakın zaman da gerçekleştireceğiz. Şehrin birçok alanında kurumsal yapımızı da güçlendirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gencinden kadınına, yaşlısından engellisine, tarihinden kültürüne hiçbir alanı eksik bırakmadan kurumsal bir çerçeve oluşturarak şehrin hafızası olacak yapılar oluşturuyoruz. Biz şartları ne kadar güçlendirirsek, Bugün bir kez daha şehrimizin kültür hayatı açısından çok kıymetli bir kültür taşı olan ‘Kocaeli Ansikpledisi’ için emek veren hocalarımıza teşekkür ediyorum ve daha güzel çalışmalara vesile olmasını temenni ediyorum.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑