Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Bizans döneminden bu güne şifa dağıtan su

Kandıra Merkez Erikli Köyü sınırları içerisinde bulunan şifalı su her gün onlarca vatandaş köye gelerek, hastalıklarına şifa arıyor.

29 Ekim 2014 Saat: 14:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 16.075 kez okunmuştur

Bizans döneminden bu güne şifa dağıtan su
Bizans döneminden bu güne şifa dağıtan su
Kandıra bölgesinde şifalı olarak bilinen Merkez Erikli Köyü Gündüzlü mevkiinde bulunan suya her gün onlarca insan şifa aramak için akın ediyor. Böbrek taşını erittiği öne sürülen bu şifalı suya Ankara, İstanbul, Bursa, Sakarya gibi çok sayıda farklı il ve ilçelerden vatandaş gelerek buradan su alıyor. Gündüzlü mevkiinde bulunan şifalı suyun başında su almak için uzun kuyruklar oluşuyor. Buradaki sohbet hastalara umut oluyor. Daha önceden su kullanan vatandaşlar, şifalı suyun faydasını anlatmakla bitiremiyor. Bu da ilk kez şifalı su almak için gelen hastalara umut oluyor.
KUM VE TAŞ DÜŞÜRÜYOR Merkez Erikli Köy Muhtarı Ramazan Ören, şifalı suyun tarihçesini şu sözlerle anlatıyor: “Bizans döneminde bu bölgede hastane bulunduğu büyüklerimiz tarafından bizlere nakledildi. Hastalar buraya gelip tedavi görüyor, birkaç gün tedavisi süren vatandaşlar taburcu ediliyormuş. Verem tedavisine bire bir olduğu söyleniyor. Analizi yapılan suyun ph değeri 7 buçuk. Bunun yanı sıra insan sağlına yararlı 8 mineral içeriyor. Böbreklerin gözeneklerini açıyor. Böbrekleri normal seviyesine getiriyor. Yani küçük olan böbrekleri bile belirli bir seviyeye getiriyor. İdrar yollarındaki kumu ve taşı düşüyor.
ŞİFALI ÇAMURU KALMADI Çamurunun da insan vücudundaki kaşıntıları, egzama gibi döküntüleri birebir tedavi ettiği kanıtlandı. Kocaeli Valiliği tarafından çevre düzenlenmesinin yıllar önce yapılmasıyla birlikte şifalı su çevresi güzel bir görünüme kavuştu fakat çamur da çevrede kalmamış oldu. Yıllar önce Merkez Erikli Köyü’nden Remzi Bayrak çeşme yaptırdı. Muhtarlık olarak bugüne kadar şifalı su için önemli bir girişimde bulunmadık. İnşallah bizim dönemimizde Kocaeli ve Kandıra Belediyesi’yle bu şifalı suyu en güzel bir şekilde halkımıza sağlıklı ortamlarda sunmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz.”
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑