Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Siyaset

Bitmez’in vefatıyla SP grubu da düştü

Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in ölümü ile birlikte Saadet Partisi’nin TBMM’deki grubu da düştü. Ancak Bitmez’in, ölümünden iki ay önce verdiği röportajda “Bazı milletvekilleri ile görüşüyoruz. Bizim sayımız artabilir. Zaman gösterecek”

16 Aralık 2023 Saat: 00:12
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 711 kez okunmuştur

Bitmez’in vefatıyla SP grubu da düştü
Bitmez’in vefatıyla SP grubu da düştü

TBMM Genel Kurulunda konuşurken fenalaşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, dünü tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bugün toprağa verilecek olan Bitmez'in vefatıyla Meclis'te 20 milletvekiliyle temsil edilen Saadet Partisi grubu düştü.
Çünkü bir siyasi partinin Meclis'te grup kurması için en az 20 milletvekili olması gerekiyor. 14 Mayıs'ta yapılan genel seçimde CHP listelerinden seçime giren ve 10'ar milletvekili çıkaran Saadet ve Gelecek partileri, temmuz ayında ortak grup kurmuştu.

ASLINDA B PLANI VARDI
SP Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez yaklaşık iki ay önce katıldığı bir ilçe divan toplantısında olası bir grup düşmesi durumunda yapılacak hamleye dair ipuçları verdi.
Toplantı sonrasında partililer, bir sohbet esnasında Bitmez’e “Olur da bir milletvekili parti değiştirir ve grup düşerse ne olacak?” sorusunu yöneltti.
Hasan Bitmez soru üzerine, “Bizim de bir B planımız var” diyerek yanıt verdi.
Başka partiden milletvekilleri ile görüşüldüğünü işaret eden Bitmez, “Bazı milletvekilleri ile görüşüyoruz. Bizim sayımız artabilir. Zaman gösterecek…” dedi.

KULİSLERDE DEMOKRAT PARTİ ADI GEÇİYOR
Öte yandan Odatv’nin Meclis kulislerinden edindiği bilgiye göre düşen grubu tekrar kurmak için Saadet ve Gelecek Partisi, ilk olarak Demokrat Parti ile görüşmeye hazırlanıyor.
Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen görüşmeler sonucunda Demokrat Parti milletvekillerinin de Saadet-Gelecek grubuna katılarak, üçüncü parti olacağı ihtimali kulislerde konuşuluyor. Demokrat Parti’nin ise olası bir teklife vereceği yanıt ise henüz bilinmiyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑