Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Binlerce belediye işçisi ek zam istiyor

Büyükşehir ve 12 ilçe belediyesinde çalışan ve sayıları 15 bini bulan belediye işçileri asgari ücrete yapılan yüzde 49 oranındaki zammın ardından ücretlerine yapılacak zam oranının enflasyon oranında kalmamasını istiyor.

2 Ocak 2024 Saat: 04:04
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 802 kez okunmuştur

Binlerce belediye işçisi ek zam istiyor
Binlerce belediye işçisi ek zam istiyor

Asgari ücrete yapılan yüzde 49 oranındaki zammın ardından Büyükşehir ve ilçe belediyelerinde gözler belediye başkanlarının vereceği farka çevrildi. Büyükşehir, Çayırova, Gebze, Darıca, Derince, Kartepe, Kandıra, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel’de örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası, Körfez’de örgütlü olan Belediye-İş Sendikası aralık ayı enflasyon rakamları açıklandıktan sonra örgütlü olduğu iş yerlerinin işverenleri ile görüşecek.

Dilovası ve İzmit’te örgütlü olan Genel-İş Sendikası ise iki iş yerinde toplu iş sözleşmesi görüşmelerini yürüttüğü için ek zam istemeyecek.

ÜCRETLER ASGARİ ÜCRET ALTINDA KALDI
Hükümetin asgari ücrete yaptığı yüzde 49 oranındaki zam ile birlikte 11 bin 402 lira olan asgari ücret 17 bin 002 lira oldu. Ortalama ücretleri 16 bin lira ile 17 bin lira arasında değişen belediye işçilerinin ücretleri asgari ücret seviyesinde kaldı.

Bunun üzerine işçiler asgari ücret ile maaşları arasındaki farkın koruması için sendikalara baskı yapmaya başladı. Toplu sözleşmelerinde 6 aylık enflasyon oranında maaşlara zam yapılması ile ilgili karar olan belediyelerin işçileri, enflasyon ve asgari ücret arasında ortaya çıkan farkın da maaşlarına yansıtılmasını istiyor.

HİZMET-İŞ GÖRÜŞMELERE BAŞLADI
Kocaeli Büyükşehir, Çayırova, Gebze, Darıca, Derince, Kartepe, Kandıra, Başiskele, Gölcük ve Karamürsel belediyelerinde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Muharrem Subaşı, işverenlerle ön görüşmeleri yaptıklarını ve 3 Ocak’ta açıklanacak olan aralık ayı enflasyonu ve son 6 aylık enflasyona göre zam oranlarının belli olacağını belirtti. İşçilerin asgari ücret ile maaşları arasındaki farkı korumak istediklerini ve işçilerin enflasyona ezdirilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

İZMİT’TE TOPLU SÖZLEŞME VAR
Genel-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Küçük, Dilovası Belediyesi’nde ve İzmit Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığını ve belli bir noktaya gelindiğini söyledi. İşçileri enflasyona ezdirmeyen, insanca yaşayacak bir ücret alacakları bir sözleşmeye imza atmak istediklerini belirtti. Belediye-İş Sendikası ise Körfez Belediyesinde ek zam için çalışmalarını başlattığı öğrenildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑