Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Belediye işçisine zam müjdesi!

Kocaeli’de AK Partili belediyelerde çalışan yaklaşık 15 bin işçinin beklediği ek zammı AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, duyurdu. Talus, işçilerin ocak ayı zammını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın yüzde 49,25’e çıkardığını söyledi.

29 Ocak 2024 Saat: 17:06
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.298 kez okunmuştur

Belediye işçisine zam müjdesi!
Belediye işçisine zam müjdesi!

AK Parti İl Başkanı Şahin Talus başkanlığında her ay düzenli yapılan Belediye Başkanları Toplantısı bu ay SEKA Park Otel’de yapıldı. Belediye hizmetlerinin görüşüldüğü toplantıda bu kez Büyükşehir ve AK Partili ilçe belediyelerde çalışan yaklaşık 15 bin işçinin beklediği ek zam kararı çıktı. İşçilerin ocak ayında alacakları zam memurlara yapılan yüzde 49,25 oranına yükseltildi. İşçilere müjdeyi toplantıda AK Parti İl Başkanı Şahin Talus verdi.

İŞÇİLERE MÜJDEYİ VERDİ
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda verilen arada basın mensuplarına açıklama yapan Talus, “Biz rutin belediye başkanları toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Gündemin sıcaklığı nedeniyle toplantımıza basının ilgisi oldu. Ancak biz adaylıkları değil rutin belediye çalışmalarımızı konuşacağız. Bugün toplantıda ilçe ve büyükşehir belediyesinde çalışan işçilerin ocak ayı zammını konuştuk ve bu zammın yüzde memur ve asgari ücrete yapılan zam oranı olan yüzde 49,25’e çıkardık” dedi.

BU HAFTA BEKLİYORUZ
AK Parti’de ilçe belediye başkan adaylarının açıklaması ile ilgili sorulara da yanıt veren Talus, “Biz ilçe belediye başkan adaylarımızın seçim beyannamesinden sonra açıklanmasını bekliyorduk. Ancak bu konuda bir gelişme olmadı. Ancak biz bu hafta içinde adaylarımızın açıklanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

YÜZDE 49,25’E ÇIKARDIK
Toplantıdan sonra açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Sözleşmelerimiz enflasyon artı 2 puan refah payıydı. Bu yüzde 38 ediyordu. Ama asgari ücrete ve memurlara yüzde 49,25 oranında zam yapıldı. Bunu istişare ettik ve bu zammın aynı şekilde işçiye de yansıtılmasına karar verdik” dedi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑