Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Belediye işçilerinin gözü bu sözleşmelerde

Hizmet-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Büyükşehir Belediyesi, İSU, 8 ilçe belediyesi ve 9 belediye şirketinde çalışan toplam 9 bin 717 işçi için toplu sözleşme dönemi 1 Ocak’ta başlayacak. işçinin gözü kulağı yeni dönem sözleşmeye çevrildi.

23 Eylül 2022 Saat: 07:59
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.185 kez okunmuştur

Belediye işçilerinin gözü bu sözleşmelerde
Belediye işçilerinin gözü bu sözleşmelerde

Hizmet-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Büyükşehir Belediyesi, İSU ve 8 ilçe belediyesi ile bu belediyelerin şirketlerinde çalışan 9 bin 717 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi dönemi başlıyor. 1 Ocak’ta başlayacak yeni toplu iş sözleşmesi döneminden önce sendika iş yerlerinde yetki almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulundu. Aynı zamanda toplu sözleşme taslak hazırlıklarına başlayan sendika, işçileri enflasyona ezdirmeyen bir taslak ile masaya gidecek.

9 BELEDİYE, İSU, 9 ŞİRKET
Hizmet-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğünde, Gebze, Çayırova, Darıca, Karamürsel, Derince, Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş, Gebze Güzide A.Ş, Çayırova Argen A.Ş, Darıca Kent A.Ş, Karamürsel Kar-Bel A.Ş, Derince Personel A.Ş, Kandıra Personel A.Ş, Gölcük Gölaş A.Ş, Başiskele Kentsel Dönüşüm A.Ş’de toplu sözleşme dönemi 1 Ocak itibariyle başlayacak. Kandıra’da 1 Mart, Gölcük’te 1 Nisan, Başiskele Belediyesi'nde ise 15 Nisan’da başlayacak.

1743 KADROLU İŞÇİ
9 belediye ve İSU’da çalışan toplam 1743 kadrolu işçi için sendika ayrı toplu iş sözleşmesi taslağı hazırlayacak. Büyükşehir Belediyesi'nde 853, İSU Genel Müdürlüğünde 356, Gebze Belediyesi'nde 101, Çayırova Belediyesi'nde 70, Darıca Belediyesi'nde 70, Karamürsel Belediyesi'nde 36, Derince Belediyesi'nde 74, Kandıra Belediyesi'nde 41, Gölcük Belediyesi'nde 97, Başiskele Belediyesi'nde çalışan 45 işçi olmak üzere toplam 1743 kadrolu işçiyi ilgilendiren taslaklar işçilerle birlikte hazırlanacak.

7 BİN 974 ŞİRKET İŞÇİSİ
En fazla işçinin bulunduğu belediye şirketlerinde sendika aynı işi yapan işçilerin arasındaki maaş farklarını geçtiğimiz toplu iş sözleşmesinde azaltsa da bu dönem de makası daha da kapatmak için çalışma yapacak. Büyükşehir Belediyesi şirketi Belde A.Ş’de 3 bin 998, Gebze Güzide A.Ş’de 1114, Çayırova Argen A.Ş’de 560, Darıca Kent A.Ş’de 747, Karamürsel Kar-Bel A.Ş’de 226, Derince Personel A.Ş’de 337, Kandıra Personel A.Ş’de 109, Gölcük Gölaş A.Ş’de 398, Başiskele Kentsel Dönüşüm A.Ş’de çalışan 485 işçi olmak üzere toplam 7 bin 974 şirket işçisinin gözü kulağı yeni dönem sözleşmesinde.

ENFLASYONA EZDİRİLMEYECEK
Hizmet-İş Sendikası yaşanan ekonomik kriz ve yüksek enflasyon karşısında işçinin alım gücünü koruyacak bir taslak çalışması yapacağını belirtti. Taslak çalışması için önümüzdeki günlerde iş yerlerinde toplantılar yapmaya başlayacak olan sendika işçilerden aldığı geri dönüşümlerle taslağını şekillendirecek. Sendika işçileri enflasyona ezdirmeyen, alım gücünü yükselten bir toplu iş sözleşmesi imzalanması için hazırlıklarını yapıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑