Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Belediye işçileri yüzde 49 istiyor

Sözleşmeye göre yüzde 38.57 alması gereken Büyükşehir Belediye işçileri, Başkan Tahir Büyükakın’dan gelecek müjdeli haberi bekliyor. İşçinin talebi, en az memurlar kadar almak.

26 Ocak 2024 Saat: 15:54
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.053 kez okunmuştur

Belediye işçileri yüzde 49 istiyor
Belediye işçileri yüzde 49 istiyor

TÜİK, 2023 enflasyon rakamlarını ocak ayının ilk günlerinde açıkladı. Buna göre belediye işçilerinin sözleşme gereği alması gereken zam ise yüzde 38.57 oranında oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde çalışan işçiler ise daha yüksek bir zam beklentisi içerisinde. Büyükşehir işçileri, Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’dan gelecek müjdeli haberde. Beklenti, memurlara yapılan yüzde 49.25 oranında zam almak.

İŞ BARIŞI BOZULUR UYARISI
Büyükşehir başta olmak üzere belediyelerde çalışan memurların 42 bin liraya yaklaşan maaşlar aldığına dikkat çeken işçiler, aynı büroda görevli işçi ve memurlar arasındaki farkın bugün itibariyle 20 bin lira olduğuna, bunun da iş barışını bozduğuna dikkat çekti. İşçiler, kendilerine yüzde 50 zam yapılsa bile sosyal haklarla birlikte maaşlarının 31-32 bin lira bandına ancak geldiğine de dikkat çekiyor. İşçiler, “Enflasyon sürekli çıkıyor. Nefes almak istiyoruz. Yaşanabilir bir durumda ücret zammı talep ediyoruz” diyerek, Tahir Büyükakın’a seslendi.

BUGÜN GÖRÜŞME VAR MI?
Öte yandan Büyükşehir dahil 8 belediyede örgütlü Hizmet-İş Sendikası ile Büyükşehir yetkililerinin bir araya gelmesi bekleniyordu. Ancak edinilen bilgilere göre, bugün görüşme ihtimali oldukça zayıf. Ancak sendika umutlu. Daha önce bürokratlar ile görüşen sendika yetkililerinin, maaşlara yüzde 49.25 oranında zam yapılacağı sinyalini aldıkları öğrenildi. Büyükşehir’den çıkacak zam, diğer ilçeleri de etkileyecek. Çünkü ilçe belediye başkanları, Tahir Büyükakın’ın verdiği zamma göre hareket edecek.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑