Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Behçet Necatigil Kandıra'da anıldı

Bizkandırayız Şiir Topluluğu Kandıra şiir akşamlarını sürdürüyor. Yelken Sineması salonunda gerçekleştirilen Ekim ayı şiir akşamlarında Behçet Necatigil Kandıra'da anıldı

21 Ekim 2023 Saat: 05:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 794 kez okunmuştur

Behçet Necatigil Kandırada anıldı
Behçet Necatigil Kandıra'da anıldı

Ekim ayı şairi Behçet Necatigil’i konu olarak seçen topluluk konuşmacı olarak Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Dr. Demirel kendisini davet eden Şiir topluluğu üyelerine teşekkür etti.

Bizkandırayız Platformu sözcüsü Aygün Aynagöz, Filistin de yaşanan savaşı kınadı. Yelken Sineması sahibi Teoman Yelkencioğlu’na, Sakarya’dan gelen konuşmacı akademisyen Dr. Serhat Demirel ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Emekli edebiyat öğretmeni Mustafa Yıldız’ın moderatörlüğünü yaptığı program topluluk üyelerinin Behçet Necatigil’in şiirlerini okuması ve Dr. Serhat Demirel’in akıcı ve doyurucu anlatımı ile devam etti.

Mustafa Yıldız “Başsağlığı”, Nursun Kural “Düşlerde Fener Olmak”, Aytaç Kürekçioğlu “Mavi Işık”, Zafer Tokdemir “Solgun Bir Gül Oluyor Dokununca”, Aygün Aynagöz “Kitaplarda Ölmek”, Ömer Arslan “Arada”, Belgin Yüksel “Nilüfer”, Derya Demirel “Küçük Yolcunun Türküsü”, Kürşat Yıldız “Donmuş Dallarda Çiçek”, Ergün Açıkgöz “Yarı Gece”, Adem Arı “Kuğulu Göl”, Arda Akın “Gece Vakti Bir Sokağı Düşünmek”, Olcay Tokdemir” Divan”, Gülümser Arslan “Sevgilerde”, Hamza Güdük “ Atatürk’ü Duymak” şiirini okudu.

Program tamamlandığında konuşmacı Dr. Demirel’e plaketini; C.H.P Kandıra İlçe başkanı Serkan Açıkgöz, Prof. Kürşat Yıldız, Ç.Y.D.D Kandıra Şubesi başkanı Sevim Deren, Kocaeli Kandıralılar Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Ahsen Okyar, Santranç hocası Mustafa Yıldız ve Gazeteci-Şair Metin Yazıcı ve Bizkandırayız Platformu sözcüsü Aygün Aynagöz birlikte takdim etti. Ayrıca şiir okuyanlara katılım belgesi dağıtıldı.

Programa Kandıra dışından çok sayıda şiirsever katıldı. İstanbul’dan katılanlar arasında Prof. Dr. Kürşat Yıldız, Pendik Şehrin Şairleri topluluğundan gazeteci şair Metin Yazıcı, Nurgül Şahin, Elif Yürük, Deniz Güney ve Sevim Savur, Sakarya’dan katılan şair Ercan Yılmaz, Başiskele’den katılan Kocaeli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Oğuz Şenses, CHP Kandıra İlçe başkanı Serkan Açıkgöz, Kandıra Belediye Meclis Üyesi Birten Kaya, Ç.Y.D.D Kandıra Şube başkanı Sevim Deren ve çok sayıda şiirsever vardı. Program hatıra fotoğrafı çekildikten sonra sağlık çalışanı ve saz sanatçısı Derya Demirel in çalıp söylediği ağıtlarla tamamlandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑