Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Şalgam; "Et fiyatları daha da artacak"

Yılbaşı sofralarının en tercih edilen etlerinden hindi eti fiyatlarına dair Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, en küçük hindi fiyatının 1000 TL olduğunu ifade ederek yeni yılda et fiyatlarına da zam beklendiğini söyledi.

18 Aralık 2023 Saat: 20:40
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 623 kez okunmuştur

Başkan Şalgam; Et fiyatları daha da artacak
Başkan Şalgam; "Et fiyatları daha da artacak"

Ekonomik krizin gölgesinde başlayan ve biten 2023 yılında et fiyatlarında enflasyon rakamlarına göre sürekli değişim yaşandı. 2023 yılında ete hasret kalan vatandaşlar 2024 yılında da aynı şekilde et yemenin hayalini kuracak. 2023 yılının son çeyreğinde vatandaşlar yeni yıl alışverişi telaşına girdi. Yılbaşında sofraların vazgeçilmezi olan hindi etinin fiyatı ise 1000 lira olarak kayda geçti. Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, et fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada en küçük hindinin 1000 TL'den satıldığını ifade ederken son günlerde kuzu etinin de çok zamlandığını ifade etti.

“KOYUNLARIN GEBELİK DÖNEMİ”
Kocaeli Kasaplar Odası Başkanı İsmail Şalgam, yeni yıl öncesi et fiyatlarıyla yaptığı açıklamasında, "Yeni yılda et fiyatlarında artış bekliyoruz. Maliyetlerimiz arttığı için etin de fiyatı artıyor. Bu günlerde sadece kuzu etinin fiyatı çok yükseldi. Kuzu etinde 290 TL kesim fiyatı oldu. Tezgahlarda kuzu eti 500 liraya kadar çıkıyor. Kuzu pirzola 700 liraya satışa sunuluyor. Şuanda koyunların gebelik dönemi o yüzden kuzu etinin fiyatları yüksek. Aynı şekilde sakatat ürünlerinin fiyatları yükseldi o da hayvan kesimlerinin az olmasından kaynaklanıyor" dedi.

“HİNDİ 2 BİN TL’YE KADAR YÜKSELİYOR”
Hindi ve dana eti fiyatlarından söz eden Şalgam, "Kocaeli'de dana kıyma 350 TL dana kuşbaşı ise 380 civarında satılıyor. Dana etine henüz zam gelmedi. Yeni yıl yaklaşıyor hindi fiyatları maalesef yüksek. En küçük hindi 1000-1200 lira civarında satılıyor. Fiyatı 2 bin liraya kadar yükseliyor" şeklinde konuştu.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑