Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Spor

Başkan Kan, kafayı öğretmen evine taktı

Kandıra Öğretmen Evi’nde faaliyet gösteren spor salonunun, belediye tarafından gürültü yapıldığı gerekçesiyle kapatılması, veliler ve sporcular tarafından büyük tepki topluyor.

23 Aralık 2012 Saat: 21:02
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 19.485 kez okunmuştur

Başkan Kan, kafayı öğretmen evine taktı
Başkan Kan, kafayı öğretmen evine taktı
Gürültü yönetmeliğini hiçe sayan Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, saat 18.00’den sonra yapılan spora müdahale ederek spor salonunu kapatmak istiyor. Kandıra Belediyesinden 49 yıllığına kiralanan Öğretmen Evi’nin ikinci katı spor salonu olarak bir yıldan beri hizmet veriyordu. 2011 yılında öğretmen evine müdür olarak atanan Ömer Yılmaz, iki kattan oluşan öğretmen evinde bir dizi değişiklikler yaptı. Öğretmen evinin birinci katında lokal, çay ocağı, dinlenme, okuma salonu, misafir odası ve idari bölüm bulunuyor, ikinci kat ise atıl bir durumda boş olarak duruyordu. Müdür Yılmaz, ikinci kattaki bu salonu halkın hizmetine sunmak için spor salonuna dönüştürdü. Kadınlar için aerobik, çocuklar için kickboks, erkekler için de vücut geliştirme kursları halk eğitim tarafından sağlandı. 50 sporsever burada değişik dallarda spor yaparak hem öğretmenler evine katkı sunuyor hem de sağlıklı yaşamak için spor eğitimi alıyordu.
SALONUNU KAPATMAK İSTİYOR Bu yıl öğretmenler evi müdürü yine spor salonunda kurs açmak için halk eğitime talepte bulundu. Halk eğitim müdürlüğü, öğretmenler evi müdürünün tüm taleplerini cevapsız bırakınca Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne kurs açmak için talepte bulundu. Kandıra Öğretmenler Evi’ndeki spor salonu, bu yıl Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından açılarak çalışmalara başlamıştı. Aylardır spor salonunda çalışmalarını yürüten çok sayıda sporsever, Kandıra Belediyesinin engeline takıldı. Spor yapan ilkokul öğrencilerinin, kickboks derslerinde gürültü yaptığı gerekçesiyle tutanak tutan zabıta ekipleri spor salonunun kapatılmasını istedi.
BELEDİYE TUTANAK TUTTU Spor salonunda saat 18.00’den sonra 50’yi aşkın çocuk, kadın ve erkek, değişik dallarda spor eğitimi alıyordu. Bu saatten sonra Kandıra Belediyesi kapanmış oluyor, çevresinde de ev ve iş yeri bulunmuyor. Başkan Cengiz Kan, buna rağmen spor salonunu kapatmak için bir kez daha tutanak tutturdu. Bunun üzerine Öğretmen Evi Müdürü Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız’ın talimatıyla spor salonunu geçici bir süreliğine durdurdu. Karar nedeniyle spor salonunda çalışmalarını yürüten sporseverler, Kandıra Belediyesine tepki göstererek bir grup veli ve sporsever ile Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Belediye Başkanı Cengiz Kan’ı ziyaret etti ve spor salonlarının açılması yönünde talepte bulundu.
ZATEN ÖĞRETMEN EVİNİ KALDIRACAĞIM Kaymakam Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız’ı arayarak en kısa zamanda bir spor salonu tahsis etmesi yönünde talimat verdi. Erdoğan’ın Belediye Başkanı Cengiz Kan’ı arayarak hiçbir talepte bulunmaması, velilerin ve sporseverlerin dikkatinden kaçmadı. Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’a giden veliler ilginç bir cevapla karşılaştı. Başkan Kan: “Ben zaten öğretmenler evini oradan kaldıracağım. Çok gürültü yapıyorlar, rahatsız oluyorum.” dedi. Veliler ise: “Saat 18.00’den sonra tüm resmi daireler kapalı, bu saatten sonra ses çıkarmamızdan nasıl rahatsız olunuyor.” diyerek Başkan Kan’a sitem etti.
ÖMER YILMAZ TAYİNİNİ İSTEDİ Öğretmen Evi Müdürü Ömer Yılmaz, bir yıldan beri başarılı çalışmaları nedeniyle çok sayıda meslektaşının ve sporseverin gönlünde taht kurmuş ve büyük beğeni toplamıştı. İlçe Halk Eğitim Müdürü İsmail Birdane’nin bu yıl öğretmen evine ilgisiz olması, Kandıra Belediyesinin spor salonunu kapatmak için sık aralıklarla zabıta göndermesi, İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün ise spor salonuna sahip çıkmaması Ömer Yılmaz’a, Kandıra’dan tayinini istetti. Kocaeli Kartepe Sosyal Bilimler Lisesi’ne tayini çıktı. Müdür Yılmaz’ı kızdıran kimdir bilinmez ama ortada bir gerçek var ki müdürün bu duyarsızlıklara ve baskılara dayanamadığı apaçık ortada.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑