Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Hacıoğlu, “Aykırı ilanın cezası 100 bin TL”

Ticaret Bakanlığı tarafından yürürlüğe sokulan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) ile ilgili Kocaeli Emlak Odaları üyelerine anlatıldı. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, “Aykırı ilanın cezası 100 bin TL” dedi.

4 Kasım 2023 Saat: 08:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 570 kez okunmuştur

Başkan Hacıoğlu, “Aykırı ilanın cezası 100 bin TL”
Başkan Hacıoğlu, “Aykırı ilanın cezası 100 bin TL”

Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Kocaeli Emlak Odaları üyelerine, Ticaret Müdürlüğü Yetkilileri ile birlikte Ticaret Bakanlığı tarafından Taşınmaz Ticareti hakkında yönetmelikte değişikliğe gidilerek 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe giren Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) Kimlik ve Yetki Doğrulaması hakkında önemli bilgiler aktarıldı. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu tarafından yönetilen toplantıda Kocaeli İl Ticaret Müdürü Yardımcısı Sultan Kurbanoğlu üyelere yürürlüğe giren yönetmeliği anlattı. Sunum ardından Hacıoğlu ve Kurbanoğlu üyelerden gelen soruları yanıtladı.

AYKIRI İLANIN CEZASI 100 BİN TL
Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, toplantıda açılış konuşmasını yaparak şunları söyledi: “1 Kasım süreci ile ilgili sektör temsilcilerini yakından ilgilendiren EIDS hayatımıza girdi. Kayıt dışını yetkisiz ilan girmelerini nasıl düzene sokacağız derdik. İşte bu düzene girdi. İnternet portalındaki ilan girişleri hakkında da çok ciddi önlemler var. Her ay 7 -8 kişiyi sosyal medyalarından ilan yayınladığı için takip ediyoruz ve bunlar ile ilgili ciddi yaptırımlar var. E devlet ile entegrasyon yapılmasının sebebi kişinin gayrimenkulü var mı diye. Bundan sonra kayıp kaçak ilana rastlanamayacak. Her bir aykırılık için 100 bin TL’den başlayan cezalardan başlayan yaptırımlar uygulanacak. Bugün hemen bu toplantıdan sonra yetkisiz ilanlarınız varsa düzenlemeniz gerekiyor. Türkiye’de meslek odaları olarak Ticaret İl Müdürlüğü ile birlikte yapılan ilk toplantı Kocaeli’nde yapılıyor. Türkiye’de 1 kereliğe mahsus olarak gayrimenkullere sicil affı istedik.

1 KASIMDA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Kocaeli İl Ticaret Müdür Yardımcısı Sultan Emlak Odası Üyelerine yürürlüğe giren yeni düzenlemeyi anlattı: “Taşınmaz ticareti yönetmeliğimiz yürürlüğe girdi. Emlak danışmanları için çok güzel oldu. Bu emekli olanların, evde ikinci iş olarak yapanları engelleyecek. Bunların TBBS sistemi üzerinden başvuru yapanların yetki belgelerini gönderiyoruz. İlanı yayınlamadan önce ilana konu olan taşınmazın ilan veren üyeye veya bu üyenin gerçek kişi olması halinde birinci ve ikinci derece yakınlarına veya eşine ait olduğunu ya da ilanı veren üyenin ilanın konu taşınmaz sahibi tarafından yetkilendirildiğini doğrulama yükümlülüğü girilmiş olup bahse konu düzenlemeler 1 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir.”

YETKİSİZ İLAN GİRİLEMEZ
Kurbanoğlu’nun yönetmeliği anlatması ardından emlak danışmanları tarfından gelen soruları yanıtlayan Alpay Hacıoğlu, şu şekilde konuştu: Müşteri size ilan verdikten sonra başka bir emlakçıya yetki veremez. Yetki sözleşmelerinin hayatımızdan çıkacağını düşünüyorum. Ben mal sahibiyim ve siz de emlak ofisi iseniz e devlet üzerinden size 3 ya da 6 aylık süreçli sözleşme yapacak. Yakında dijital ortamda sözleşmemizi gerçekleştireceğiz. Sigortasız mesleki yeterlilik belgesiz kişiler ilan yükleyemez. Yetkisiz ilan girilemez. Yanınızda çalışanları da sisteme doğrulatmak zorundasınız. Ofisimde çalışan danışa ilan giremiyor çünkü sistem yeni olduğu için onu tanımlamamıştım. Çalışanlarınıza, alt yetkili işletmenize de yetki vereceksiniz.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑