Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Ersoy, "Muhtarlık adaylığı için belirli kriterler getirilsin"

ürkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy, “Muhtarların da milletvekilleri gibi Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylık süreçleri takip edilsin, prosedürler getirilsin. Belli kriterlere göre aday olunabilinsin. Bunları YSK belirlesin

18 Ekim 2023 Saat: 14:28
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 839 kez okunmuştur

Başkan Ersoy, Muhtarlık adaylığı için belirli kriterler getirilsin
Başkan Ersoy, "Muhtarlık adaylığı için belirli kriterler getirilsin"

Her yıl 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Ersoy günün anlam ve önemine yönelik gazetemize açıklamada bulundu. Ersoy şunları dile getirdi: “ Muhtar sözlük anlamı ne olursa olsun, gönül anlamı ait olmak, sahip olmak, tanımak, temsilci ve ses olmaktır. Çalınmadık kapı, gidilmedik ocak, alınmadık gönül bırakmamak gibi öncelikleri olan bu devlet anlayışının devletimizin varlığı ve bekasında odak noktası, olduğu unutulmamalıdır.

ÖNEMLİ BİR ROL ÜSTENİLİYOR
1829 yılında 2. Mahmut tarafından yayınlanan fermanla Kastamonu Taşköprü’de kurulan muhtarlık müessesi 194 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık Cumhuriyet’e taşınan ender kurumlardan biridir. Muhtarlarımız bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumları ile ilişkilerinde aracı bir rol üstlenirken diğer taraftan çağdaş kamu yönetimi anlayışına yönelik önemli bir rol yerine getirmektedir.

ÇALINAN İLK KAPI OLUYOR
Muhtarlarımız temsil ettiği gücü Türkiye Cumhuriyeti mühründen alan siyasallaşmamış tek çözüm merkezidir. Devletin halka en sıcak temas noktası gülen yüzü, şefkat eliyiz. Vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyulduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Bütün bunların yanı sıra özellikle pandemi dönemi ve doğal afetler karşısında muhtarlarımızı ve muhtarlığın görevi bir kez daha ön plana çıkmıştır.

YSK’YA BAŞVURU YAPILSIN
Öte yandan muhtarlarında milletvekilleri gibi Yüksek Seçim Kurulu tarafından adaylık süreçleri takip edilmesini ve adaylık prosedürlerinin olmasını istiyoruz. Belli kriterler olsun. Müracaatlar YSK tarafından belirlensin. Aday olacaklar için belli tarihe kadar milletvekilliği gibi başvuru, adaylık süreci ve takvimi olsun.”

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑