Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Çetin isyan etti “Teşekkür etmeyi hak etmediniz.”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, açıklanan hububat fiyatının maliyetinin altında olduğunu belirterek “Bir kez de olsa yanılmak isterdim. Ülkemizin üretmekten başka seçeneği kalmadı” dedi

9 Haziran 2024 Saat: 08:37
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.513 kez okunmuştur

Başkan Çetin isyan etti “Teşekkür etmeyi hak etmediniz.”
Başkan Çetin isyan etti “Teşekkür etmeyi hak etmediniz.”

Kandıra Ziraat Odası Başkanı Erdal Çetin, açıklanan hububat fiyatının maliyetinin altında olduğunu belirterek yaptığı açıklamada sitem etti.

Başkan Erdal Çetin, “Çok düşündüm... Bir kez de olsa yanılmak isterdim. Teşekkür etmeyi hak etmediniz... Hem de hiç hak etmediniz... Açıklanan hububat fiyatının maliyetinin altında bir rakamla duyurmak üretim yapan insanlarla alay etmekten öteye gidemez.

Şu andaki verilere göre ülkemizde enflasyonun 100/60 üstünde olduğunu varsayarsak, özellikle tarımda ( 100/100 üstünde) olduğu halde bir önceki seneye göre 100/25 bir artışın ne önemi var.

Dün çayda, bugün hububatta yarın fındıkta verilecek taban fiyat ne verilirse verilsin üretim maliyetlerini sabit kalmadığı sürece (bırakın düşmesini) hiçbir zaman insanları çiftçilik yapmaya devam edin diyemezsiniz. Kaldı ki açıklanan bu fiyata kaç kişi TMO’ya ürün teslim edecek.

Yine tüccarın gözünün içine bakarak aman ne olur alın demekten başka çaremiz olmayacak geçmişte olduğu gibi. Bunun neticesinde yine dışa bağımlı bir şekilde savaş hâlindeki ülkelerden hububat alınması kaçınılmaz bir sondur. Netice itibarıyla kendi ülkemizin üretmekten başka bir seçeneği olmadığı hâlde bırakın siz üretim yapmayın. Biz bir türlü çaresini buluruz demeniz çok da zor olmasa gerek.

Bu güzel ülkemizde yaşayan, üretim yapanlar bunları hiç hak etmiyor. Bu alabildiğiniz ürünleri yarın alamayacak olursanız o zaman bizlere değer verirsiniz. Tabi ki bulabilirseniz. Saygılarimla” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑