Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Yaşam

Başkan Büyükakın: "Seymen Kışlasını Ford alacaktı"

Meclis toplantısında konuşan Başkan Tahir Büyükakın, Başiskele Hayat Kimya ve D-100 arasında kalan 160 dönüm alanın maliye devredilmesinde yaşanan süreci anlattı. Büyükakın, Seymen Kaşlasının Ford’a satışını engellediklerini söyledi

14 Ocak 2022 Saat: 08:42
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.155 kez okunmuştur

Başkan Büyükakın: Seymen Kışlasını Ford alacaktı
Başkan Büyükakın: "Seymen Kışlasını Ford alacaktı"

Büyükşehir Belediyesi ocak ayı meclis toplantısı Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.Toplantıda Başkan Tahir Büyükakın, maliyeye devredilecek alanda yapılacak olan projeyi anlatırken, Seymen Kışlası ile ilgili tüm ayrıntıları anlattı. Mecliste başkanlık makamından gelen 7 gündem maddesi içinde Kocaeli’nin üç bölgesinde toplu taşıma sisteminin hizmet alımı yöntemi ile alınması istenirken, Yürüyüş Yolu’nun adının da Cumhuriyet Bulvarı olması istendi. İki önemli madde Salı günü yapılacak ikinci oturumda görüşülmek üzere komisyona gönderildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İHALE 8 ŞUBAT’TA
Mecliste CHP Grubu 4 soru önergesi verdi. Soru önergeleri arasında Çayırova Cumhuriyet Mahallesi Sazlıdere halkının söz verilen kentsel dönüşüm ile ilgili müjde beklediklerini belirten CHP meclis üyeleri konu ile ilgili sözlü ve yazılı cevap istedi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ilgili bu konuda çalışma yaptıklarını söyleyen Büyükakın, “8 Şubat’a ihalesi yapılacak. Süreci yakın bir şekilde takip ediyoruz.” dedi.

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
Meclis gündem maddelerinde ilk olarak Denetim Komisyonu seçimleri yapıldı. AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerinin imzası ile Denetim Komisyonu üyeleri önerildi. İki partinin önerisi ile Berna Abiş, Hasan Numan Tonka, İsmail Aysu, Özhan Kurt, Mehmet Nuri Paşa Denetim Komisyonuna seçildi.

“ENDİŞELİYİM”
Mecliste komisyon seçimleri devam ederken söz alan SP Grup Başkanvekili Mustafa Gürsoy, Başiskele’deki arazinin Maliye’ye devredilmesi ile ilgili endişelerini dile getirdi. Gürsoy, “Başiskele’deki bir arazinin Gebze’deki bir arazi için takas edilmesini doğru bulmuyorum. Asıl sıkıntı bu alan Maliye’ye geçtiğinde ne yapılacağıdır. Kocaeli’de bu kadar geniş bir alanın verilmesini doğru değil. Maliye arazileri alarak amacının dışında kullanılıyor. 350-500 milyon değerinde bir arazi bu” dedi.

“PARA KASADA KALDI”
Gürsoy’un açıklamalarının ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “TOKİ Gebze’deki araziyi kendi mülkiyetini alırken başka ödeme yapmıştır. TOKİ’den almak için ya parasını ödersiniz ya da muadili bir yer verirsiniz. Bu alanı depolama alanı olarak kullanmak istiyorlardı. Galericilere ihtiyaç olduğunu belirterek plana not düştük ve başka amaçla kullanılmasın istedik. Gebze’ye galericiler sitesi yapmamız gerekiyor. Burada kendimize savunma alanı oluşturduk. Paramız olursa alırız diye düşünüyorduk. Ama bunu direk söyleyemedik. Bugün imkan doğdu alındı. 180-200 milyon parayı kasadan vermedik.

“FORD ALACAKTI”
Seymen Kışlası TOKİ’ye geçti. Onlarda bölgeyi nakde çevirmek istiyorlar. Bu tür alanlarla ilgili riskleri takip ediyoruz. En ufak sıkıntı sezdiğimizde hemen hareket ediyoruz. Buranın satış sürecini durdurduk. Burayı Ford alacaktı. Depolama alanı olacaktı. Bunu engelledik. Bunları çok anlatmadık. Bu alanı vererek biz Seymen Kışlasını aldık.

“SANAYİ SİTESİ YAPACAK”
Ford, Maliyeye devredilecek alanda depolama alanını yapacak. 800 bin metrekaresi bizim oluyor. Seymen Kışlası büyük bir proje alanı olacak bizim için. Millet bahçesi ve yeni projeler olacak. Ford eğer Başiskele Küçük Sanayi sitesi ile anlaşırsa bu alanda yeni bir sanayi sitesi yapacak ve kendi yeni yatırımını da sanayi sitesinin yerine yapacak” dedi.

CUMHURİYET BULVARI OLACAK
Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısında başkanlık makamından gelen 7 gündem maddesi arasında önemli bir madde yer aldı. Şu anda projesi bitmek üzere olan Yürüyüş Yolu’nun adının değiştirilmesi gündeme alındı. Komisyona gönderilen gündem maddesinde Yürüyüş Yolu’nun adının Cumhuriyet Bulvarı olarak değiştirilmesi istendi.

3 BÖLGEDE DAHA SİSTEM DEĞİŞİYOR
Başkanlık makamından gelen gündem maddeleri arasında Kocaeli Doğu Bölgesi toplu taşıma sisteminin işletme modelinin aynısının Gebze-Darıca-Çayırova ve Dilovası bölgesini kapsayan Kocaeli Batı, Karamürsel-Gölcük ve Başiskele ilçelerini kapsayan Kocaeli Güney ve Kandıra bölgesini kapsayan Kocaeli Kuzey toplu taşıma sisteminin işletmesinin belirlenmesi gündeme geldi. 3 bölgedeki toplu taşımanın da Kocaeli Doğu’da olduğu gibi hizmet alımı ile yapılması önerildi.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑