Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Yaşam

Başkan Büyükakın: Sadece O ilçede zorlanıyoruz!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yerel seçimler öncesinde basın mensupları ile bir araya geldi, oldukça önemli açıklamalarda bulundu

27 Mart 2024 Saat: 08:35
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.629 kez okunmuştur

Başkan Büyükakın: Sadece O ilçede zorlanıyoruz!
Başkan Büyükakın: Sadece O ilçede zorlanıyoruz!

Yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yerel seçim sürecini değerlendirdi. Büyükakın konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

2 BİN OY FARKLA
“Kocaeli'de şu anda sadece Derince’de zorlanıyoruz. Derince kafa kafaya çünkü. Bu ilçede seçim aynı geçen seçim gibi olur. Kazanan 2 bin oyla, 2 bin 500 oy farkla neticeyi alır. Bu sebeple Derince daha tempolu oluyor.

PUAN FARKI YÜZDE 1'E DÜŞTÜ
1 ay önce yani bizim adayımız ilk açıklandığında yüzde 8 oy farkla öndelerdi. Bir hafta önce yaptığımız anket çalışmasında puan farkı yüzde 1’e düşmüştü. Şu anda sahada ben seçimi alacağımızı görüyorum. Derince’de bence seçimi alacağız.”

AYAZ VE KAN’IN OYUNU AÇIKLADI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Bağımsız Başiskele Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ayaz ve Bağımsız Kandıra Belediye Başkan Adayı Cengiz Kan hakkında da konuşan Başkan Büyükakın oy oranlarını açıklayarak şu ifadeleri kullandı: “Hüseyin bey yüzde 11-13 bandında. Yasin bey de yüzde 45 oy alır diye düşünüyorum. Kandıra’da da bizim adayımız yüzde 40 oy alır. Cengiz bey de yüzde 20 oy alır.”

100 BİNİ AŞAN KAZANIR
“İzmit’te bizim 90 bin oyumuz var. CHP’nin 70 bin civarında oyu var. MHP’nin yine 12 bin civarında oyu var.  Yeniden Refah Partisi de 12 bin civarı oy alıyor. Giderse ağırlıklı kısmın AK Parti’ye gideceği açık. Aynı şey Saadet için de geçerli ama orayı analize girmeye gerek yok.3 bin 500 de BBP’nin oyu var. Şimdi mesela İYİ Parti’nin 30 bin oyunun en kötü ihtimalle 5 binini mevcut aday alsa, 25 bin artı CHP oyu 95 bin eder. Bu seçimi zaten 100 bini aşan alır. Dolayısıyla minimum 3 bin maksimum 10 bin civarında oy farkıyla İzmit'i alırız diye tahmin ediyorum.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑