Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Eğitim

Başkan Büyükakın, 10 ilçede 31 okula atölye kuracak

Başkan Büyükakın, milli eğitim müdürlüğünün belirlediği 31 okulda Robotik Kodlama Atölyesi kurmak için düğmeye bastı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Büyükşehirin yapacağı atölyelerin onarımlarıyla donatımlarını bakanlık olarak üstlenmişti

9 Aralık 2022 Saat: 10:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 749 kez okunmuştur

Başkan Büyükakın, 10 ilçede 31 okula atölye kuracak
Başkan Büyükakın, 10 ilçede 31 okula atölye kuracak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Büyükşehir Belediyesinin Cumhuriyetin 99’uncu yılında okullarda yaptırdığı 99 Robotik Kodlama Atölyesi açılışı için geldiği Kocaeli’nden memnun ayrılmıştı. Bakan Özer, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür ederken atölye bulunmayan okullara da yapmasını istemişti.

DONATIM BAKANLIKTAN
Büyükşehir Belediyesinin her yıl Cumhuriyet’in kuruluş yılı kadar okullara Robotik Kodlama Atölyesi yaptırmasından etkilenen Bakan Özer, “Sizi yalnız bırakmayacağız. Tüm küçük ve büyük onarımları, tefrişatla ilgili tüm donatımları da biz bakanlık olarak üstleniyoruz. Açılışını da inşallah gelerek ben yapacağım” demişti.

31 OKULA ATÖLYE KURACAK
Son 4 yılda okullara 390 (2019’da 96, 2020’de 97, 2021’de 98, 2022’de 99) Robotik Kodlama Atölyesi kuran Büyükşehirin atölye kuruluşuna başlayabilmesi için milli eğitim müdürlüğünün göndereceği listeleri beklediği öğrenildi. Milli eğitim müdürlüğünün Başiskele, Darıca, Derince, Gebze, Gölcük, İzmit, Kandıra, Karamürsel, Kartepe, Körfez ilçelerinde 31 atölye kurması bekleniyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑