Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Sağlık

Bakan Işık, Kandıra Devlet Hastanesi’ni açtı

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla açıldı.

8 Mart 2014 Saat: 13:34
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 13.269 kez okunmuştur

Bakan Işık, Kandıra Devlet Hastanesi’ni açtı
Bakan Işık, Kandıra Devlet Hastanesi’ni açtı

Uzun zamandır açılması beklenen Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi nihayet hizmete girdi. 42 dönüm arazi üzerine modern bir şekilde hizmete giren hastanenin açılışı Bakan Fikri Işık’ın katılımlarıyla gerçekleşti. Açılışa Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan’ın gelmemesi dikkat çekerken Vali Ercan Topaca, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Çelebi, eski Sağlık Bakanı Kazım Dinç, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kandıra Belediye Başkan adayı Ünal Köken, SP Kandıra Belediye Başkan adayı Ramazan Arslan, Ak Parti İlçe Başkanı Erdinç Şentürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, eski Kandıra belediye başkanı Ercüment Şahin ve İsmail Genç, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, çok sayıda sağlıkçı, muhtarlar derneği başkanları ve çok sayıda muhtar ve vatandaş katıldı.
189 SAĞLIK PERSONELİ Açılışta ilk konuşmayı yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Hasan Aydınlık, 1954 yılından beri faaliyet gösteren hastane binasının artık Kandıra halkının ihtiyacını karşılayamadığını ifade etti. Aydınlık sözlerine şu şekilde devam etti; “42 bin 600 metrekare alana sahip hastanemizde 10 uzman hekim, 4 pratisyen hekim, 4 diş hekimi ve 189 sağlık personeliyle hizmet verecek. Önümüzdeki günlerde ataması gerçekleşen nöroloji ve ortepedi uzmanı da göreve başlayacak. Temmuz ayında tomografi cihazının da gelmesiyle birçok konuda İzmit’e gitmeye gerek kalmayacak” dedi.
SAĞLIKTA ÖNEMLİ DÖNÜŞÜM Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan, mevcut hastane binasının istenilen ihtiyaçları karşılayamamasından dolayı vatandaşın mağdur olduğunu belirtirken, yeni yapılan bina ile örnek ve modern bir şekil alan hastanenin Kandıra için hayırlı olmasını temenni etti. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, “Hükümetimiz son 10 yılda sağlıkta çok önemli bir dönüşümü gerçekleştirmiştir. Bu da sayın başbakanımızın insanımıza verdiği kıymetin büyük bir ifadesidir” diye konuştu.
KANDIRAMIZA YAKIŞIR Kocaeli Valisi Ercan Topaca, “Sağlık hizmetleri bizlerin ihtiyaç duyduğu en önemli hizmettir. Yeni yapılan hastanemiz Kandıra halkımız daha rahat hizmet görecekler. Buradaki hizmetlerin en iyi şekilde verilmesi için takipçi olacağım. Bu hastanenin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bakan Fikri Işık, “Birileri laf siyaseti yapar biz hizmet siyaseti yapıyoruz. Siz bizi destekliyorsunuz biz de size bizde size hizmet ediyoruz. Yeni hastanemiz Kandıra’mıza yakışır bir şekilde yapıldı. Her odamız 5 yıldızlı otel gibi oldu” dedi.
DÜŞMANLARIMIZA ALLAH ŞİFA VERSİN Kocaeli’nde 516 milyon lira sağlık yatırımı yaptıklarını açıklayan Işık, “Sağlıkta yaptığımız dönüşüm ile sağlık alanında çok büyük devrimler yaptık. Sağlık çalışanlarını iki katına çıkarttık. Eskiden ilimizde 11 ambulans vardı, şimdi 54 oldu. Ambulans helikopter ve uçaklarımızla da hizmet veriyoruz. Memleketin sağlığı düzeldikçe düşmanların sağlığı bozuluyor. Onlara da Allah şifalar versin diyoruz” şeklinde konuştu.
GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ Kandıra GIOSB’nin yakında yatırımlarını yapmaya başlayacağını söyleyen Işık, “Bizim isteğimiz Kandıra’nın çocuklarına şimdiden eğitim verilerek bu GIOSB’de çalışmalarını sağlamaktır. Kandıra’nın çocukları burada mühendis olsun tekniker olsun istiyoruz. Memleketlerine geri dönüp aileleriyle beraber yaşamalarını istiyoruz. Artık göçü tersine çevireceğiz” dedi.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑