Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Bakan Işık: Çok zaman kaybettik beklemeye tahammülümüz yok

İl Özel İdaresi’nin yapımını üstlendiği 24 derslik 723 öğrenci kapasiteli Kandıra Akçakoca İlkokulu Bakan Işık’ın da katıldığı törenle açıldı.

15 Ocak 2014 Saat: 23:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.250 kez okunmuştur

Bakan Işık: Çok zaman kaybettik beklemeye tahammülümüz yok
Bakan Işık: Çok zaman kaybettik beklemeye tahammülümüz yok

Törende konuşan Işık, Ağustos ayındaki alımlar ile birlikte kamuya 50 bin öğretmen alımı yapılacağını açıkladı. İl Özel İdaresi’nin 3 milyon 300 bin TL bütçe ile yaptırdığı Kandıra Akçakoca İlkokulu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı açıldı. Toplam 723 öğrenci 34 öğretmenin bulunduğu okulda 24 dersliğin yanı sıra 2 anasınıfı, 4 katlı konferans salonu ve spor salonu da bulunuyor.
GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ TÖRENİ Akçakoca İlkokulu’nun açılışına Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Ercan Topaca, Kandıra Kaymakamı Oktay Erdoğan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kandıra Belediye Başkanı Cengiz Kan, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Burhan Eres, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, Okul Müdürü Halil Olgaç, Kandıra Belediye Başkan Aday Adayları, okul öğretmenleri, öğrencileri ve Kandıra halkı katıldı. Halk oyunlar gösterilerinin ardından gerçekleştirilen açılıştan sonra Bakan Işık ve beraberindekiler okulu gezdi.
İSPİRLİ’DEN EĞİTİM RAKAMLARI Açılışta kürsüye ilk gelen İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, ildeki eğitime dair bilgileri rakamlarla ifade etti. İspirli, “2013-14 eğitim - öğretim yılına 338 bin öğrenci ve 839 okulumuzla sorunsuz olarak başladık. Eğitim kurumlarımızda 22 bin 565 öğretmenle eğitime devam etmekteyiz. İlimizde toplam derslik sayısı 12 bin 390. Bin 122 dersliğin yapımı devam ediyor. Öğrenci ve derslik oranını değerlendirdiğimizde derslik başına düşen öğrenci sayımız 25 olmuştur” dedi.
VALİ: ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ YOK İspirli’nin ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bizim çocuklarımız dünyanın en güzel çocukları, en güzel okullarda okumalı. Her sene çocuklarımıza son teknoloji tabletler veriyoruz. Bugün bilgisayar verdiğimiz çocuklar, yarın bu bilgisayarı yapan mühendisler olacak” diye konuştu. Karaosmanoğlu, Kandıra ’ya yıl sonuna kadar bir de kapalı spor salonu yapacaklarını söyledi. Kandıra ’daki derslik sayısının diğer ilçelere göre daha iyi düzeyde olduğunu kaydeden Vali Ercan Topaca ise, “Bu ilçemizde derslik başına düşen öğrenci sayısı diğer ilçelerimizden çok düşük. Bu rakam Kocaeli’de 30, Kandıra ’da ise 20’lerde. Türkiye ortalamasının altında. Öğretmen açığımız yok” dedi.
‘EN BÜYÜK YATIRIMLAR EĞİTİME’ Açılışta son olarak kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ise, “Eğitimde kendi değerleriyle bezenmiş, çok iyi yetişmiş gençler olduktan sonra sorun yaşamayız. Eğitim alanı Ak Parti iktidarının en temel yatırım alanı oldu. 11 yıldır bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. İstiyoruz ki çocuklar en güzel ortamlarda yetişsin, öğretmensiz kalmasın. Zaman zaman ilave tedbirler alıyoruz. Kandıra ’da öğretmen açığımız vardı ve Kandıra ’yı eğitimde zorunlu bölge ilan ettik” ifadelerini kullandı.
‘HASTANE EN GEÇ MART’A YETİŞİR’ Bakan Işık, “Şu an 10 bin öğretmen alacağız. Ağustos’ta ise 40 bin öğretmen daha alacağız. En geç 4 yıl içinde Türkiye’de öğretmen ve derslik açığı kalmayacak. Bununla ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” ifadelerinin ardından Kandıra ’nın en geç mart ayında hastanesine kavuşacağını söyledi. Işık, “En geç Mart gibi yeni hastanemizi hizmete açacağız. Eski hastane de hizmete açık kalacak. Her sene çekilen susuzluk sıkıntısı inşallah bu seneden sonra çekilmeyecek. Hiçbir siyasetçinin sözünü veremediği doğalgaz bu gün Kandıra ’da yanıyor” diye konuştu
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑