Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Adliye

Bakan Ergin, Kandıra’ya adliye binası sözü verdi

Ak Parti Kocaeli Milletvekilleri Fikri Işık, Sibel Gönül ve Zeki Aygün, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Kocaeli’deki adliyeler ve cezaevlerinin durumunu görüştü.

26 Eylül 2013 Saat: 19:00
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 5.303 kez okunmuştur

Bakan Ergin, Kandıra’ya adliye binası sözü verdi
Bakan Ergin, Kandıra’ya adliye binası sözü verdi
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, TBMM Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Ak Parti Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül ve Ak Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Kocaeli’ndeki cezaevleri ve adliye binalarını konuştular KANDIRA’YA YENİ ADLİYE BİNASI SÖZÜ Ak Parti milletvekilleri toplantıya proje çalışmaları tamamlanan ve ihale tarihi 18 Kasım olarak belirlenen Gebze Adliye Sarayı projesi için Bakan Ergin’e teşekkür ederek başladı. Milletvekillerinin Gebze Adalet Sarayı’nın bir an önce ihaleye çıkması talepleri üzerine Bakan Ergin konuyla ilgili gerekli talimatı vereceğini söyledi. Sözü Kandıra ’da yaşanan adliye sıkıntısına getiren milletvekilleri Bakan Ergin’e bölgede bulunan cezaevleri sebebiyle adliyenin yoğunluk yaşadığını, ilçe hükümet konağının bir kısmını kullanarak hizmet veren adliyenin yetersiz kaldığını aktararak Bakan Ergin’den Kandıra ’ya yeni bir adliye binası istediler. Bakan Ergin ise kendisine iletilen yeni adliye binası talebi ile ilgili gerekli plan ve proje çalışmalarının başlatılacağı sözünü verdi.
YENİ CEZAEVİ İÇİN YER BAKILACAK Toplantıda Kocaeli’de bulunan cezaevleri de gündeme geldi. İzmit Merkez Cezaevi’nin yerleşim alanı içinde kaldığını ve yeni bir yere taşınması gerektiğini dile getiren milletvekilleri Bakan Ergin’den ancak uygun bir yer bulunarak yeni bir cezaevi inşa edilmesi durumunda mevcut cezaevinin taşınabileceği cevabını aldılar. Toplantıda bakanlık ve Kocaeli’de ki yetkililerin yeni cezaevine uygun bir alan bulmak için başta Kandıra Cezaevi’nin olduğu bölge olmak üzere çeşitli yerlerde çalışmalar yapması kararlaştırıldı. Kocaeli’deki adliye binaları ve cezaevlerinin ihtiyaçlarının görüşüldüğü toplantıda son olarak İzmit’te yıkılan SEDAŞ binasının yerine Adliye Sarayı’na ek bina yapılması konusu görüşülerek proje çalışmalarına vakit kaybetmeden başlanılması kararlaştırıldı.
       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑