Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Adliye

Babalı halkı mahkemelik oldu

Kandıra Babalı Köyü’nün nerdeyse tamamı, Orman İşletme tarafından yerlerinin orman olduğu iddiasıyla mahkemeye verildi. Köy halkı yetkililerden çözüm istiyor

4 Aralık 2012 Saat: 22:01
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 15.254 kez okunmuştur

Babalı halkı mahkemelik oldu
Babalı halkı mahkemelik oldu

Kandıra’da önceki yıllarda tapu kadastro çalışmalarının tamamlanmasıyla halkın büyük bir kısmı tapusunu alırken, bazı köyler tapularını alamadı. Bir kısmınınki orman, diğer bir kısmı ise 2B yazıldı. Kandıra Babalı Köyü, asırlardır ektikleri biçtikleri tarlaların tapularını almayı hayal ederken, tapu kadastro çalışmaları esnasında yerlerinin orman yazılması sonucu soluğu Kandıra Adliyesi’nde aldı. Kefken Orman İşletme tarafından mahkemeye verilen Babalı Köyü halkı, yerlerini tekrar kavuşabilmek için adalet önünde ter döküyor. Babalı Köyü’nde çiftçilikle geçimini sağlayan 65 yaşındaki Ali Parmaksız, “Doğduğumdan beri bu topraklar üzerinde yaşıyoruz. Babalarımızdan bizlere kalan bu tarlaları ekip biçiyoruz. 1991 yılında yerlerimin orman olduğu iddiasıyla Orman İşletme beni mahkemeye verdi.
80 YILDIR EKİP BİÇİYORUZ Mahkemeyi ben kazandım. 6 ay önce yine tapu kadastro çalışmaları köyümüzde başladı. Orman İşletme benim davayı kazandığım tarlayı orman diye yine beni mahkemeye vermiş. Ben de 1991 yılında beraat kararını mahkeme heyetine sundum. Asırlardır kullandığımız babalarımızdan kalan bu tarlaları orman yazmalarını anlayamıyorum. Köyümüzün 70 hanesinin 70’i de adliyede. Aynı sorun aynı dert hepimizde. Devlet büyüklerinden, siyasi partilerden yardım bekliyoruz. 80 yıldan beri ekip biçtiğimiz yerlerimizi orman diye elimizden almak istiyorlar. Tapusu olan da olmayan da yerlerinin orman yazılmasının sonrasında ifade vermek zorunda kaldı. 80 yıldan beri ekip biçtiğimiz yerler nasıl orman oluyor?” ifadelerini kullandı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑