Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)

Yaşam

Babalı Dikili’de 1000 m3 depo yapılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesinin turizm merkezlerinden Babalı ve Dikili bölgesinin bol ve düzenli içme suyu ihtiyacının karşılanması için 1000 m3 kapasiteli betonarme depo inşa ediyor.

18 Ağustos 2022 Saat: 07:14
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 2.010 kez okunmuştur

Babalı Dikili’de 1000 m3 depo yapılıyor
Babalı Dikili’de 1000 m3 depo yapılıyor

Kandıra İlçe merkezine 30 km mesafede olan Babalı ve Dikili, Kandıra'nın Karadeniz’e en uzun sahil bölgesidir. Açık deniz özelliği ile rüzgârlı havalarda sörf meraklılarına sörf yapma imkânı sunan Babalı Dikili, birçok coğrafi özelliğinden dolayı yerli ve yabancı turistin ilgisini çekmektedir.

İNŞA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
KBB İSU Genel Müdürlüğü, Babalı Dikili bölgesinde yaşayan vatandaşların yanı sıra yaz aylarında deniz turizmi nedeniyle nüfusu yoğun bir şekilde artan bölgenin içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması ve depolanması için hazırladığı projeye başladı. Bölgenin önümüzdeki süreçteki nüfus yoğunluğunu göz önünde bulundurularak 1000 m3 kapasiteli olarak inşa ediliyor. Betonarme olarak yapılacak deponun kazı çalışmaları sürüyor. Namazgah Barajı’ndan su sağlanan ve geçtiğimiz yıllarda içme suyu şebeke hatları yapılan Babalı ve Dikili bölgesine yapılan deponun önümüzdeki yaz sezonunda hizmete alınması hedefleniyor.

ATIKSU - İÇMESUYU HATTI VE İLERİ BİYOLOJİK ATIKSU ARITMA TESİSİ İNŞA EDİLECEK.
Ayrıca, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü olarak müsilajla mücadele kapsamında Kandıra İlçemizin Babalı ve Dikili yerleşim bölgeleri başta olmak üzere Karaagaç, Çamkonak, Çakırbeyli, Ballar, Pınardüzü, Akçabeyli Mahallelerinin bölgedeki kırsal yerleşim alanlarının tamamının atık sularının toplanarak ileri biyolojik atıksu arıtma prosesiyle arıtılması için 10.000 m3/gün kapasiteli ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi inşa edilecek. Proje kapsamında 137 km kanalizasyon altyapı hattı ve 165 km içme suyu hattının yapılması projelendirildi. Projeleri tamamlanan işlerin ihale sürecinin 2022 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑