Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
kocyigit (sağ blok 3)
Naturel Piknik (Sağ 4)
Dönmez İnşaat (Sağ 5)

Eğitim

Atatürk’ün Manevi Kızı Adatepe Kandıra’da

Kandıra Akçaov

7 Mayıs 2012 Saat: 00:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 11.486 kez okunmuştur

Atatürk’ün Manevi Kızı Adatepe Kandıra’da
Atatürk’ün Manevi Kızı Adatepe Kandıra’da
Akçaova’da düzenlenen Atatürk köşesinin açılış törenine katılan Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Kaymakam Erkal, ÇYDD Kandıra Şubesi Başkanı Ecz. Sevim Deren ve tüm davetliler okul öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törene, Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe, Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, ÇYDD Kandıra Şubesi Başkanı Ecz. Sevim Deren, Kandıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız, İlçe Emniyet Müdürü Turhan Aksoy, CHP İl Genel Meclis Üyesi Recep Şenol, MHP İlçe Başkanı Zekeriya Bayraktar, Bekirpaşa eski Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Akçaova Köyü Muhtarı Remzi Yüce, Gazeteci Mustafa Küpçü, Kandıra Avcılar Kulübü Başkanı İsmail Açıkgöz, Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası müdürleri yanı sıra okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.
ATAMIZ BİZİM İÇİN ÇOK DEĞERLİ Törenin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Erkal, ‘’Bu vatanı bize emanet eden ve bu çağdaş ortamda yaşamamızı sağlayan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Geçmişte ülkemizin yaşamış olduğu bütün olumsuz şartlar içerisinde milletimizi tekrardan harekete geçiren ve yurdumuzun her tarafını karış karış gezerek yeniden bu Millete kendi öz benliğini kazandıran, yeni bir devlet oluşturan Ulu Önderimizdir” diyerek Atatürk’ün anısına bu köşeyi düzgün bir şekilde yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.
ATATÜRK, DİNİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜ Atatürk’ün Manevi kızı Ülkü Adatepe ise konuşmasında, Atatürk’le geçen 5 yıllık hayatını anlattı. “Atatürk sevgi dolu biriydi. Ülkesi ve milleti için tüm sağlık sorunlarına rağmen gece gündüz milletinin huzuru için çalışırdı. Türk milletini korumak ve kollamak için yaşamının sonuna kadar mücadele verdi” ifadesinde bulunan Adatepe, tüm Türk milletinin Atatürk’ün evladı olduğunu belirtti. Atatürk’ün söylendiği gibi bütün gün alkol alan biri olmadığını dile getiren Adatepe, “Atatürk, dinine çok düşkündü. Dindardı fakat yobaz değildi. Hep yanındaki kişilere oruç tuttunuz mu, namazınızı kıldınız mı diye sorardı” şeklinde konuştu.
NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE” YAZILAN BİR PASTA KESTİ Kandıra Akçaova Köyü taşıyla işlenen duvar üzerine Atatürk köşesi oluşturan ÇYDD Kandıra Şubesi davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Kandıra Akçaova İlk Öğretim Okulu’na ÇYDD tarafından yaptırılan Atatürk köşesinin açılışını Kaymakam Hamza Erkal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe ÇYDD Kandıra Şube Başkanı Sevim Deren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yağız ve Abdullah Köktürk birlikte yaptılar. Ardından Atatürk’ün manevi kızı Adatepe, “Ne Mutlu Türk’üm Diyene” yazılan bir pasta kesti.
ATATÜRK’ÜN MANEVİ KIZINA SEVGİ SELİ Kandıra Akçaova İlköğretim Okulu’nda Atatürk köşesini açmak için gelen Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe halkın ilgi odağı oldu. Adatepe ile hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen onlarca vatandaş bir birleriyle adeta yarıştı. Okul bahçesinde tüm öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından yapılan ikramla program sona erdi.
ATATÜRK’ÜN ALDIĞI ELBİSEYİ, KANDIRA’LI İLAYDA DA GİYDİ Kandıra Turan Güneş Kültür Merkezi’nde Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu’nun yapmış olduğu etkinliklere de katılan Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe burada yine Atatürk’le geçen 5 yıllık hayatını anlatarak Atatürk’ün ülke için yaptıklarını paylaştı. Adatepe, Atatürk’ün kendisine 5 yaşındayken Cumhuriyet balosu için almış olduğu elbiseyi Kandıra Tasvire Hurşit Güneş İlköğretim Okulu ana sınıfı öğrencisi İlayda Binici’ye giydirdi. Salonda bulunan katılımcılar bu güzel güne şahitlik etmeleri sonrasında büyük alkış aldı.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑