Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Siyaset

Akşener İZGİM’in açılışına katıldı

İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nin açılışı bugün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleşti.

20 Eylül 2021 Saat: 07:39
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.020 kez okunmuştur

Akşener İZGİM’in açılışına katıldı
Akşener İZGİM’in açılışına katıldı

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Çınar Çocuk Evi'nin açılışının ardından bugün de İzmit Belediyesi Kadın Girişimciler Merkezi’nin açılışı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleşti. Yenişehir Mahallesi'nde bulunan İZGİM, kadınların üretime teşvik edileceği, eşitlikçi bir toplumsal yapının inşası ve kadının sosyal ve ekonomik hayata katılması amacıyla çalışmalar yapacak. Kadınlara yeni iş geliştirme döneminde girişimcilik ofisleri ile destek sunacak olan merkez, ücretsiz bireysel ve aile danışmanlığı hizmeti de verecek. Atölyelerde ürettikleri ürünlerin tanıtım ve pazarlama noktasında destek alacak olan kadınlar, uzman diyetisyen ve spor programlarından yararlanabilecek.

YOĞUN KATILIM SAĞLANDI
Programa; İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yanı sıra İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Muğla Milletvekili Metin Ergün, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şanbaz Yıldız, Demokrat Parti İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, İYİ Parti ve CHP'li ilçe başkanları, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“HAYAL GERÇEKLEŞTİ”
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte ilk konuşmayı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü gerçekleştirdi. Güllü, “Bundan yaklaşık on ay önce protokol imzalamaya geldim, sayın Fatma hanımla kadın hattı protokolünü imzaladık ve bu Kadın Girişimciler Merkezi'ni anlattı. Bugün bu hayal gerçekleşti. Kadın haklarını görmezden gelinen bir ülkede yaşıyoruz. Kadına emek veren milletin, toplumsal cinsiyet eşitliği gören kadın mücadelesinin yılmaz bekçisi olarak yan yana olacağız. Mücadele kazanır” dedi.

“GAZİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM”
Güllü’nün ardından kürsüye çıkan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şunları söyledi: "Kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmesi, özgüveninin arttırılması, üretimde katma değer yaratması ve emeklerini kazanca dönüştürmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz İzmit Kadın Girişimciler Merkezi tam olarak nedir? Nedir bu merkezi bu kadar anlamlı ve bu kadar güzel kılan? Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, eşitlikçi bir toplumsal yapının inşası ve kadının sosyal ve ekonomik hayata katılması için çalışmalar yapacak olan İZGİM’de İzmit’te yaşayan ve desteklenmesi gereken kadın, çocuk ve ailelerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yapılacak. Kadınların yeni iş fikirleri geliştirmesini sağlayarak ve yeni iş geliştirme döneminde destek sunarak kadınların ekonomik yönden güçlenmesini sağlamak için Girişimcilik Ofisleri yer alıyor. Kadınlara ortak ofis, ekipman, yönetim, mali kaynaklara erişim ve teknik destek verilerek kadın girişimciliğinin büyümesine ve gelişmesine yardımcı olacak.

“MİKRO KREDİ İMKANI”
Kadın Girişimciler Merkezi’nde düzenli olarak verilecek eğitim ve seminerler ile kadınlar bilgilerini güçlendirecek. Sosyal ve hukuksal desteğin sağlanacağı merkezimizde kapasite güçlendirme eğitimleri verilecek. Kadınların kendi kendilerine gelir getirmeleri amacıyla vereceğimiz Mikro Kredi imkanı olacak. İZGİM’de projeleri olan ve kendi hesabına çalışan 5 kadın bir araya gelerek mikro kredi hizmeti sayesinde bin TL ile 15 bin TL aralığında kredi çekebilecek. İZGİM’de faaliyetlerine başlayan atölyeler ile kadınlar el emeği ürünlerini İzmitlilerle buluşturacak. Evde üretim yaparak kendi hesabına çalışan kadınlar için katma değeri yüksek ürün üretebilecekleri atölyeler ile kadınları ekonomik olarak desteklemek ve el emeği ürünleri için şehrin çeşitli noktalarında ve AVM’lerde sergi ve satış imkanı sunmak için Atölyeler yer alıyor.

“PAZARLAMADA İMKAN SAĞLANACAK”
Merkezde mum, sabun, tokat baskı, mozaik, seramik, çini, hediyelik eşya, makrome, deri, takı tasarım ve keçe atölyeleri faaliyet gösteriyor. Üreten kadınların ürünlerinin tanıtım ve pazarlanması noktasında imkân sağlanacak. Çocuk, ergen, bireysel ve aile danışmanlığı hizmetini ücretsiz olarak vereceğimiz Aile Rehberlik Merkezi var bu tesiste. Gerektiğinde ölçek, anket, form ve çocuklar için oyun terapisi ve değerlendirme materyalleri kullanılacak. Kadın, çocuk ve ailelere yönelik sorunları çözmek için ücretsiz psikolog hizmeti verilecek. İZGİM içerisinde çocuk kütüphanesi kurmayı da ihmal etmedik. Çocuk Kütüphanesinden çocuklar dilediğince faydalanabilecek. Yüzlerce kitabın yer aldığı kütüphanemizde evlatlarımız diledikleri kitabı okuyabilecek. Bu kütüphaneden sadece bu merkezden yararlanan kadınların çocukları değil tüm çocuklar faydalanabilecek.

“KADINLAR EN İYİSİNE LAYIK”
Yine İZGİM içerisinde bulunan Etüt Merkezi’nde ortaokul ve lise öğrencileri sessiz bir ortamda verimli bir şekilde ders çalışabilecek. Öğrenciler için internet hizmeti de olacak. Oyun evi, etüt merkezi ve çocuk kütüphanesi alternatiflerimiz aslında bu merkezden daha fazla kadın yararlansın isteğimizden doğdu ve tüm kadınlara hiznet edecek şekilde tasarlandı. Hangi yaş grubu olursa kadınlar çocuklarını güvenle bu alternatiflerden birine bırakıp istihdam alanında, sosyal hayatta daha rahat olsun istedik. İster İzgim in atölyelerinden, ister psikolog ya da diyetisyen hizmetinden, isterse spor salonundan, çocuğumu nereye bırakacağım bahanesi olmadan rahat rahat faydalansın istedik. Çünkü İzmit'te kadınlar her zaman daha iyisine layık.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑